+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresen zárta 2019-et a Goldmark Károly Művelődési Központ
2020. január 16. csütörtök 17:04 - Keszthely
Sikeresen zárta 2019-et a Goldmark Károly Művelődési Központ
Sikeres évet tudhat magáénak a Goldmark Károly Művelődési Központ. A szervezők szerint mind a kültéri, mind a beltéri rendezvények iránt nagy volt az érdeklődés, melyekre nem csak helyiek, környékbeliek is érkeztek. Az idei évben Helikon Ünnepségeket is szerveznek, a turisztikai programkínálatot pedig még tervezik.

A 2019-es  kültéri programok között a legnépszerűbb a Keszthelyfest volt. A látogatók három nap alatt, öt színpadon olyan előadók koncertjeit hallgathatták, mint Caramel, a Bagossy Brotherts Company, a The Carbonfools vagy a Hooligans. Számos érdeklődő látogatott el a Balaton-parti Zenepavilonhoz is, ahol többek között a Folkfesten és az augusztus 20-dikai koncerteken vehetett részt a közönség. A gasztronómiai fesztiválok is sikeresnek könyvelhetőek el, a Borünnep, a Gasztrosokk és a Streetfood Weekend is sok embert vonzott. A szervezők szerint körülbelül 1 millió látogató vett részt az eseményeken.

„Törekszünk arra, hogy pályázatból tudjuk finanszírozni. A visszajelzések alapján nagyon örül a lakosság annak, hogy nagyon sok ingyenes rendezvényt tudunk biztosítani beltéren és kültéren is egyaránt. Szerintem ez nagyon fontos, hiszen mi egy szolgáltató intézmény vagyunk, egy kulturális intézmény, ahol az egyik célunk az, hogy mindenki az anyagi helyzetétől függetlenül el tudjon látogatni hozzánk és kulturáltan tudja eltölteni a szabadidejét.” - mondta el Csengei Ágota a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónője.

Csengei Ágota szerint a beltéri rendezvények iránt is megnőtt az érdeklődés. Míg 2018-ban 25.000 néző vett részt a színházi előadásokon, addig tavaly ez a szám 30.000-re növekedett. 2019-ben közel 80 színdarabot láthatott a közönség. A Balaton Színház színpadán többek között a Hevesi, a Pesti Művész vagy a Magyarock Dalszínház művészei léptek fel.

„Mi minden évben arra törekszünk, hogy minél színvonalasabb előadókat tudjunk hívni Keszthelyre, minél jobban a nézők ízlésének megfelelő előadásokat. Tehát például 2019-ben több olyan operettgála volt vagy operett előadás, ami úgy gondoljuk, hogy  közönség ízlésével nagyon találkozik, hiszen ezt a műfajt nagyon nem találták meg a színházban. És miután láttuk, hogy erre van igény és hiány, ezért többet hívtunk.” - tette hozzá az igazgatónő.

A színházterem mellett a Simándy teremben is több rendezvény zajlott,  előadássorozatoknak és kiállításoknak adott helyszínt. A Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónője elmondta az idei év egyik legnagyobb rendezvénye a 2020-as Helikoni Ünnepségek lesznek. A turisztikai programokat a következő hetekben állítják össze.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár