+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Itt mindenki egyformán nyertes"
2018. március 27. kedd 09:33 - Keszthely
"Itt mindenki egyformán nyertes"
12 település 87 sportolója mérte össze a tudását a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Mozgásélmény Sportnapján. A programra az ország számos pontjáról érkeztek fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek. A rendezvény fontos célja a sport megszerettetése, és a sérült emberek kimozdítása a megszokott környezetükből.

Sokszor az épek számára sem egyszerű feladatokat oldottak meg a versenyzők a 15. sportnapon. A Csány-Szendrey iskola sportcsarnokában olyan halmozottan sérült gyerekek és felnőttek versenyeztek, akik közül többen bentlakásos intézményekben élik a mindennapjaikat. A program célja, hogy nekik is lehetőségük legyen a sportolásra és ezáltal sikerélményeket is szerezhessenek.              

„Szeretek tornázni, meg a Gábornak mondtam, hogy megyek. Voltam atlétikán meg focizni – ugye Gábor? Utána eltörték a lábamat.” - mondta a Darvastó csapat versenyzője, Mány Tamás.

.: A sportnapra hosszú időn keresztül készülnek a versenyzők, a siker kulcsa pedig a türelem. Idén is voltak új csapatok, a legtöbben azonban már évek óta visszatérő vendégek. A sport mellett az is nagy élményt jelent a résztvevőknek, hogy kimozdulhatnak a megszokott környezetükből és új élményeket szerezhetnek.      

„Nekünk nagyon fontos a sport. Legelőször is az, hogy kimozduljunk a szokásos környezetből, a fogyatékos embereknek fontos ez. Már hagyományos nálunk ez, hogy ide jövünk Keszthelyre, mert ha meghívnak bennünket, mindig szívesen jövünk. Nálunk a részvétel fontos, nem a győzelem, itt mindenki egyformán nyertes.” - emelte ki a Lentiből érkezett Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ csapatának kísérője, Fordán Gézáné.

A program során a Csány-Szendrey iskola diákjai szerepet vállalnak a játékok lebonyolításában, így a fogyatékkal élők ép társaikkal is együtt lehetnek. Emellett ezek az alkalmak azért is jelentősek, mert a résztvevők megmutathatják, hogy mire képesek.

„Ők a legsúlyosabb fogyatékkal élő emberek, akik meg tudják mutatni, hogy ők is valamire képesek, valamit meg tudnak oldani. Nem egyszerű feladatok, az ő számukra nehéz, de nagyon ügyesen hajtják végre, és bízunk benne, hogy következő évben ugyanitt lehetünk, és megmutathatják azt, hogy ők mit tudnak.” - tájékoztatott Werner Erika, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség szakágvezetője.

A keszthelyi Mozgásélmény Sportnapra már nem csak a Dunántúlról, hanem az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. 12 csapat 87 sportolója mérhette össze a tudását és az ügyességét.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus