+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Itt mindenki egyformán nyertes"
2018. március 27. kedd 09:33 - Keszthely
"Itt mindenki egyformán nyertes"
12 település 87 sportolója mérte össze a tudását a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Mozgásélmény Sportnapján. A programra az ország számos pontjáról érkeztek fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek. A rendezvény fontos célja a sport megszerettetése, és a sérült emberek kimozdítása a megszokott környezetükből.

Sokszor az épek számára sem egyszerű feladatokat oldottak meg a versenyzők a 15. sportnapon. A Csány-Szendrey iskola sportcsarnokában olyan halmozottan sérült gyerekek és felnőttek versenyeztek, akik közül többen bentlakásos intézményekben élik a mindennapjaikat. A program célja, hogy nekik is lehetőségük legyen a sportolásra és ezáltal sikerélményeket is szerezhessenek.              

„Szeretek tornázni, meg a Gábornak mondtam, hogy megyek. Voltam atlétikán meg focizni – ugye Gábor? Utána eltörték a lábamat.” - mondta a Darvastó csapat versenyzője, Mány Tamás.

.: A sportnapra hosszú időn keresztül készülnek a versenyzők, a siker kulcsa pedig a türelem. Idén is voltak új csapatok, a legtöbben azonban már évek óta visszatérő vendégek. A sport mellett az is nagy élményt jelent a résztvevőknek, hogy kimozdulhatnak a megszokott környezetükből és új élményeket szerezhetnek.      

„Nekünk nagyon fontos a sport. Legelőször is az, hogy kimozduljunk a szokásos környezetből, a fogyatékos embereknek fontos ez. Már hagyományos nálunk ez, hogy ide jövünk Keszthelyre, mert ha meghívnak bennünket, mindig szívesen jövünk. Nálunk a részvétel fontos, nem a győzelem, itt mindenki egyformán nyertes.” - emelte ki a Lentiből érkezett Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ csapatának kísérője, Fordán Gézáné.

A program során a Csány-Szendrey iskola diákjai szerepet vállalnak a játékok lebonyolításában, így a fogyatékkal élők ép társaikkal is együtt lehetnek. Emellett ezek az alkalmak azért is jelentősek, mert a résztvevők megmutathatják, hogy mire képesek.

„Ők a legsúlyosabb fogyatékkal élő emberek, akik meg tudják mutatni, hogy ők is valamire képesek, valamit meg tudnak oldani. Nem egyszerű feladatok, az ő számukra nehéz, de nagyon ügyesen hajtják végre, és bízunk benne, hogy következő évben ugyanitt lehetünk, és megmutathatják azt, hogy ők mit tudnak.” - tájékoztatott Werner Erika, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség szakágvezetője.

A keszthelyi Mozgásélmény Sportnapra már nem csak a Dunántúlról, hanem az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. 12 csapat 87 sportolója mérhette össze a tudását és az ügyességét.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó