+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan látogattak ki az adventi programokra
2020. január 14. kedd 16:51 - Keszthely
Sokan látogattak ki az adventi programokra
Az elvárásoknak megfelelően végződött az adventi időszak Keszthelyen – mondta el Nagy Bálint. A Goldmark Károly Művelődési Központ és a város polgármestere elégedettségét fejezte ki az eseménysorozattal kapcsolatban. A programok számtalan helyi és környékbeli érdeklődőt vonzottak. A vezetők szerint idén több újítást is szeretnének megvalósítani az éves kínálatban.

Már advent első vasárnapján is nagy tömeg érkezett a keszthelyi Fő téren tartott rendezvényekre. Azt ezt követő hétvégeken is megtelt a tér. Sokan látogatták a gyertyagyújtásokat, melyeken a történelmi egyházak képviselőitől hallhatták az ünnepi gondolatokat az érdeklődők. Decemberben szinte minden nap a helyi vállalkozók portékáiból is válogathattak a kikapcsolódni vágyók Ezek mellett számos koncertet hallgathattak meg a kilátogatók többek között Hevesi Tamástól, a New Level Empire-től vagy Nikától, de beltéri hangversenyeken is részt vehetett a közönség.

„Mi nagyon örültünk annak, hogy nagyon sokan látogattak bennünket. Ahogy kint voltunk a téren a kollégáim és én magam is többen beszélgetésbe elegyedtünk a hozzánk érkezőkkel és nagyon jó visszajelzés számomra az, hogy nagyon sokan jöttek a megyéből. Tapolcáról is, Zalaegerszegről is, Marcaliból is. Tehát ahol nem találtak hétvégi adventi rendezvényeket, átlátogattak hozzánk és azt mondták, hogy a keszthelyi viszont nagyon szép.” - foglalta össze Csengei Ágota a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatónője.

Az adventi időszak több újdonságot is tartogatott. A harmadik vasárnap állították ki azokat a feldíszített fából készül fenyőket, melyeket korábban az önkormányzat jóvoltából kaptak az oktatási intézmények. Az akció célja volt, hogy minél több szervezetet tudjanak bevonni a város ünnepségébe. Nagy Bálint polgármester szerint a közösségépítésből a fiatalokat sem szabad kihagyni, ezért is tartották fontosnak, hogy részt vehessenek az óvodások és iskolások is a készülődésben. Az adventi időszak fő attrakciója kétségkívül az óriáskerék volt, melyet az önkormányzat jóvoltából a helyiek kedvezményesen vehettek igénybe.

„Azt gondolom, hogy az adventi gyertyagyújtások és most már így az advent után azt mondhatom, hogy a friss tapasztalatok tudatában is mondhatom, hogy elégedettek vagyunk az adventi rendezvényünkkel, hiszen nagyon sokan voltak a Fő téren a gyertyagyújtások alkalmával. Mondhatom azt, hogy Keszthelyen korábban nem látott mértékben több ezer ember jött ki minden vasárnap.” - osztotta meg Nagy Bálint polgármester.

Az adventi időszakhoz a városi szilveszter is hozzátartozott. Az év utolsó napján bulizenekar és dj is szórakoztatta a közönséget, de koncertekkel is készültek a szervezők. A város polgármestere a programsorozathoz kapcsolódóan úgy fogalmazott, a következő három hét a költségvetés megalkotásáról szól. Terveik szerint idén, eggyel magasabbra téve a mércét, a keszthelyi programkínálatban más újdonságokkal szeretnének készülni a városba látogatók elégedettségére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó