+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jövő héten kezdődik a fenyőfák elszállítása
2020. január 10. péntek 15:23 - Keszthely
Jövő héten kezdődik a fenyőfák elszállítása
Január 13-án, hétfőn kezdődik a fenyőfák elszállítása Keszthelyen. A HUSZ Kft. az idei évben 2-2 alkalommal gyűjti össze a kihelyezett karácsonyfákat mindkét hulladékszállítási körzetben. A cég munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a fákat körültekintően helyezze ki a lakosság a közterületekre, és ne tegye azokat műanyag zsákokba, illetve távolítson el róluk minden díszt.

Keszthelyen már számos utcában lehet találkozni kidobott fenyőfákkal. A hagyományok szerint Vízkereszt napján szokás lebontani a karácsonyfákat, sokan azonban akár január második feléig is megőrzik a feldíszített fenyőket.

A HUSZ Kft. munkatársai minden évben több alkalommal is elszállítják a kidobott fenyőfákat a házak elől és a lakótelepekről is. Az idei évben az 1-es és a 2-es körzetben is két-két időpontban szedik össze a kihelyezett karácsonyfákat a megszokott bio hulladékszállítási napokon.  

„Az első alkalom az mindjárt jövő héten hétfőn, kedden, aztán két hét múlva hétfőn, kedden történik majd ez meg. Arra szeretném kérni a lakosságot, hogy néhány dologra figyeljünk oda a fenyőfák kihelyezésével kapcsolatban. Hogyha valaki veszi a fáradtságot és összedarabolja a fenyőfát, jó ötlet, de azt kérjük, hogy akkor biológiailag lebomló zsákba tegye bele, ne sima plasztik zsákba, mert azzal nem tudunk mit kezdeni.” - tájékoztatott a HUSZ Kft. ügyvezető igazgatója.

Kőrös László elmondta, évről évre probléma, hogy sok karácsonyfán rajta maradnak a díszek és az üres szaloncukros papírok. Az ügyvezető kifejtette, a fenyőket feldolgozzák és faaprítékot készítenek belőlük, illetve a hőerőmű fűtéséhez használják fel, de a komposztba is belekeverik. Ehhez azonban fontos, hogy a fákon ne maradjon semmilyen műanyag vagy papír dekoráció. Fontos az is, hogy mit helyezünk ki és hogyan.

„Azt is szeretném kérni, mert ilyen példa is volt tavaly, hogy a műfenyőket ne helyezzük most el a területeken. Azok kommunális hulladéknak minősülnek, oda kell elhelyezni. Társasházas övezetekben azt szeretnénk kérni, hogy a kijelölt hulladékgyűjtő edények mellé helyezzék a fenyőfákat úgy, hogy ne zavarja a közlekedést. Ugyanez vonatkozik nyilván a családi házas övezetekre is, ott is azt kérjük, hogy ne az út közepére vagy ne a járdára csak úgy figyelmetlenül helyezzék el a fenyőfákat.” - tette hozzá Kőrös László.

Azoknak, akik a szállítási napok után bontanák le a karácsonyfáikat, több lehetőséget is kínál a HUSZ Kft. Keszthelyi lakosok lakcímkártya felmutatása mellett ingyenesen adhatják le a fenyőfákat a KETÉH telepen nyitva tartási időben. Azok azonban, akiknek nincs lehetőségük kivinni a fákat a hulladékgyűjtőbe, bio szállítási napokon feldarabolva a szemétgyűjtőbe, vagy mellé helyezhetik el a fenyőket, ezeket a HUSZ Kft. munkatársai el fogják szállítani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó