+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő
2020. január 8. szerda 16:48 - Zalakaros
Nemzetközi elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő
A Nemzetközi Fürdőszövetség EuropeSpa Med öt csillagos minősítését vehette át a Zalakarosi Fürdő december végén. A tanúsítvány kiállításához számos kritériumnak kellett megfelelni, a szakemberek vizsgálták többek között a dolgozók nyelvtudását és a fürdő felszereltségét. Az elismerésről sajtótájékoztatón számolt be a fürdő és Zalakaros vezetése.

A Zalakarosi Fürdő 2019-ben a 30 milliomodik vendéget is köszöntötte. A komplexum egész éven át széleskörű szórakozási és gyógyászati lehetőséget kínál a településre látogatóknak. Az elmúlt évben a hazai szakma is elismerte a fürdőt, ugyanakkor a közönségszavazásokon is rendre előkelő helyen végzett.  

December végén a Nemzetközi Fürdőszövetség tanúsítványát vehette át a Zalakarosi Fürdő. Ezzel a komplexum felkerült az európai termálfürdők térképére – hangzott el a szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

„2018-ban készítettük el a társaság 2 éves stratégiai tervét, amiben célul tűztük ki a nemzetközi 5 csillagos minősítés megszerzését. Ehhez szükség volt a gyógycentrum és a gyógykert felújítására, amit 2019 nyarán befejeztünk. Ezt követően elindítottuk a minősítő folyamatot. Megérkeztek a külföldi minősítő kollégák, akik találkoztak a kollégáimmal, tesztelték a nyelvtudásukat, megnézték a szakmai végzettségüket, átnézték a fürdőt, a létesítményeket, az eszközellátottságot, a műszaki színvonalat és ez alapján kialakítottak egy képet a fürdőről. Szerencsére nagyon magas pontszámmal sikerült megfelelnünk.” - tájékoztatott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt évek számos fejlesztésének és beruházásainak köszönhetően a Zalakarosi Fürdő mára a fürdőturizmus egyik zászlóshajója lett. Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere kiemelte, a folyamatos eredmények óriási értéket jelentenek a település számára is. Elhangzott, az idei évben Zalakaroson kialakítanak egy gyógyhelyi központot, ami a fürdőkomplexum szolgáltatásait egészíti majd ki.

„Szimbiózis van a települési törekvések és a fürdő fejlesztése között. Ezek a fejlesztések egymásra épülnek és így lehetnek igazából sikeresek. Elhangzott, hogy a fürdő milyen fejlesztéseket végzett 2019-ben és folytatja ezeket 2020-ban. Mellette a településen is természetesen  meg kell teremtenünk azokat a feltételeket, amelyek a szolgáltatások színvonalát és lehetőségeit bővíti. Ennek most a legjelentősebb témája és lehetősége az, hogy 2020 végére meg tudjuk teremteni a gyógyhelyi központot, amely látogatóközpontot jelent, hatalmas szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását jelenti, sétányokat és más szolgáltatásokat is.” - emelte ki a település polgármestere.

A Zalakarosi Fürdőben 2020-ban is számos fejlesztést terveznek. Megújul a kültéri gyermekmedence és kialakítanak egy ifjúsági szállót is a fürdő területén. Emellett korszerűsítik a beléptető rendszert és tervben van az elektronikus fizetés feltételeinek megteremtése is. A jövőben a fürdő vezetésének kempingépítési tervei is vannak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó