+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő
2020. január 8. szerda 16:48 - Zalakaros
Nemzetközi elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő
A Nemzetközi Fürdőszövetség EuropeSpa Med öt csillagos minősítését vehette át a Zalakarosi Fürdő december végén. A tanúsítvány kiállításához számos kritériumnak kellett megfelelni, a szakemberek vizsgálták többek között a dolgozók nyelvtudását és a fürdő felszereltségét. Az elismerésről sajtótájékoztatón számolt be a fürdő és Zalakaros vezetése.

A Zalakarosi Fürdő 2019-ben a 30 milliomodik vendéget is köszöntötte. A komplexum egész éven át széleskörű szórakozási és gyógyászati lehetőséget kínál a településre látogatóknak. Az elmúlt évben a hazai szakma is elismerte a fürdőt, ugyanakkor a közönségszavazásokon is rendre előkelő helyen végzett.  

December végén a Nemzetközi Fürdőszövetség tanúsítványát vehette át a Zalakarosi Fürdő. Ezzel a komplexum felkerült az európai termálfürdők térképére – hangzott el a szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

„2018-ban készítettük el a társaság 2 éves stratégiai tervét, amiben célul tűztük ki a nemzetközi 5 csillagos minősítés megszerzését. Ehhez szükség volt a gyógycentrum és a gyógykert felújítására, amit 2019 nyarán befejeztünk. Ezt követően elindítottuk a minősítő folyamatot. Megérkeztek a külföldi minősítő kollégák, akik találkoztak a kollégáimmal, tesztelték a nyelvtudásukat, megnézték a szakmai végzettségüket, átnézték a fürdőt, a létesítményeket, az eszközellátottságot, a műszaki színvonalat és ez alapján kialakítottak egy képet a fürdőről. Szerencsére nagyon magas pontszámmal sikerült megfelelnünk.” - tájékoztatott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt évek számos fejlesztésének és beruházásainak köszönhetően a Zalakarosi Fürdő mára a fürdőturizmus egyik zászlóshajója lett. Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere kiemelte, a folyamatos eredmények óriási értéket jelentenek a település számára is. Elhangzott, az idei évben Zalakaroson kialakítanak egy gyógyhelyi központot, ami a fürdőkomplexum szolgáltatásait egészíti majd ki.

„Szimbiózis van a települési törekvések és a fürdő fejlesztése között. Ezek a fejlesztések egymásra épülnek és így lehetnek igazából sikeresek. Elhangzott, hogy a fürdő milyen fejlesztéseket végzett 2019-ben és folytatja ezeket 2020-ban. Mellette a településen is természetesen  meg kell teremtenünk azokat a feltételeket, amelyek a szolgáltatások színvonalát és lehetőségeit bővíti. Ennek most a legjelentősebb témája és lehetősége az, hogy 2020 végére meg tudjuk teremteni a gyógyhelyi központot, amely látogatóközpontot jelent, hatalmas szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását jelenti, sétányokat és más szolgáltatásokat is.” - emelte ki a település polgármestere.

A Zalakarosi Fürdőben 2020-ban is számos fejlesztést terveznek. Megújul a kültéri gyermekmedence és kialakítanak egy ifjúsági szállót is a fürdő területén. Emellett korszerűsítik a beléptető rendszert és tervben van az elektronikus fizetés feltételeinek megteremtése is. A jövőben a fürdő vezetésének kempingépítési tervei is vannak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó