+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Helikon Kastélymúzeum 2019.éve
2020. január 8. szerda 19:11 - Keszthely
A Helikon Kastélymúzeum 2019.éve
Az elmúlt években is kíváncsiak voltunk arra,hogy Keszthely városában működő intézmények milyen évet tudhatnak maguk mögött és milyen tervekkel,programokkal, újdonságokkal kezdték meg a 2020. évet. Az ország egyik legismertebb múzeuma,a Helikon Kastélymúzeum egész évben kínál látnivalót, tartalmas programokat aminek eredményeképpen évről-évre nő a látogatók száma. A 2019-s évről a kastély igazgatóját,Pálinkás Róbertet kérdeztük.

Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum igazgatója arról beszélt tájékoztatójában,hogy bár köztudott,hogy a kastély múzeum együttesének kiállításai nagyon népszerűek a látogatók körében,de az elmúlt évben a minőséget is elismerték az év turisztikai attrakciója minőségi díj 2. helyezésével. Véleménye szerint az elmúlt időszak fejlesztéseinek a kastély dolgozóinak, a csapatmunkának köszönhető az elismerés. Mindent számba véve is  nagyon sikeres évet tudhatnak maguk mögött hiszen ismét tudtak fejlődni.

" A tavalyi évben mintegy 242 ezer látogató érkezett a Helikon Kastélymúzeum kiállításaira,ez vidéki kiállítások tekintetében kiemelkedően magas,s valamennyivel több mint 10 ezer látogatóval érkezett több mint egy évvel korábban. Tehát a fejlődés azt kell,hogy mondjam,hogy töretlen. A kastély kiállításai közül továbbra is a kastély a legnépszerűbb kiállítás de örömmel mondhatom,hogy legtöbben kombi jegyet vásároltak a kastélyban aminek rész nyílván a kastély kiállítás is."- mondta az igazgató.

A gazdasági megfontolásból bevezetett kombi jegy a látogatóknak is nagy kedvezményt nyújtott 2019-ben. A hat állandó kiállítást szinte fél áron tudták megnézni a  látogatók. Így főépületben található,18 termet magában foglaló enteriőr-kiállítást,melyben eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. Az Eiffel-iroda tervei alapján épített pálmaházat, az Amazon Látogatóközpont Főúri  utazások, úti kalandok” című tárlatát ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek az elmúlt századok utazásainak történetébe, a kocsik, a hajók, az autók és a léghajók világába. A látnivaló közül sok érdekességet kínált kedvezményes jeggyel a hintómúzeum 18-19.századi gyűjteménye, a modellvasút kiállítás és az öt földrész 200 vadfaját felvonultató,Európában egyedülálló vadászati múzeum kiállítása ahol időszaki vadászati témájú bemutatókkal, kiállításokkal is várták az érdeklődőket. A korábbi évektől eltérően a kastély parkja is rendszeres programokat kínált .

"Három nagy koncertünk volt,azonkívül volt egy disco zenei lancashire partink ,ami ugyancsak nagyon jól sikerült. El kellett embereket küldeni mert több embert nem tudtunk fogadni,s hát a város történetében a legnagyobb ültetet konferenciát tartottuk meg. Máté Bence több mint ezer embert ültetett le ide a kastély parkjába. Ezeket szeretnénk a továbbiakban is folytatni. A kollégák szerintem felkészültek erre,mi megfelelő infrastruktúrával rendelkezünk hozzá és bízom benne,hogy a 2020-as évben ezt meg fogjuk tudni duplázni."- adott tájékoztatást Pálinkás Róbert.

Eredményes évet zárt a Helikon Kastélymúzeum 2019-ben. A 2020-as évbe A Magyar Turisztikai Ügynökség részéről elfogadott  üzleti tervvel léptek be.A 180 dolgozónak átlagosan 8%os bérfejlesztést tudnak végrehajtani ,a beruházásokat illetően elegendő pénz áll rendelkezésre. Fenékpuszta és Szántódpuszta előkészítése folyamatban van . A nemzeti kastélyprogramon belül az év végén kiválasztották a kivitelezőt és a több mint 1 milliárdos beruházás, a Vadászati Múzeum bővítése is megkezdődhet .

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár