+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Helikon Kastélymúzeum 2019.éve
2020. január 8. szerda 19:11 - Keszthely
A Helikon Kastélymúzeum 2019.éve
Az elmúlt években is kíváncsiak voltunk arra,hogy Keszthely városában működő intézmények milyen évet tudhatnak maguk mögött és milyen tervekkel,programokkal, újdonságokkal kezdték meg a 2020. évet. Az ország egyik legismertebb múzeuma,a Helikon Kastélymúzeum egész évben kínál látnivalót, tartalmas programokat aminek eredményeképpen évről-évre nő a látogatók száma. A 2019-s évről a kastély igazgatóját,Pálinkás Róbertet kérdeztük.

Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum igazgatója arról beszélt tájékoztatójában,hogy bár köztudott,hogy a kastély múzeum együttesének kiállításai nagyon népszerűek a látogatók körében,de az elmúlt évben a minőséget is elismerték az év turisztikai attrakciója minőségi díj 2. helyezésével. Véleménye szerint az elmúlt időszak fejlesztéseinek a kastély dolgozóinak, a csapatmunkának köszönhető az elismerés. Mindent számba véve is  nagyon sikeres évet tudhatnak maguk mögött hiszen ismét tudtak fejlődni.

" A tavalyi évben mintegy 242 ezer látogató érkezett a Helikon Kastélymúzeum kiállításaira,ez vidéki kiállítások tekintetében kiemelkedően magas,s valamennyivel több mint 10 ezer látogatóval érkezett több mint egy évvel korábban. Tehát a fejlődés azt kell,hogy mondjam,hogy töretlen. A kastély kiállításai közül továbbra is a kastély a legnépszerűbb kiállítás de örömmel mondhatom,hogy legtöbben kombi jegyet vásároltak a kastélyban aminek rész nyílván a kastély kiállítás is."- mondta az igazgató.

A gazdasági megfontolásból bevezetett kombi jegy a látogatóknak is nagy kedvezményt nyújtott 2019-ben. A hat állandó kiállítást szinte fél áron tudták megnézni a  látogatók. Így főépületben található,18 termet magában foglaló enteriőr-kiállítást,melyben eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. Az Eiffel-iroda tervei alapján épített pálmaházat, az Amazon Látogatóközpont Főúri  utazások, úti kalandok” című tárlatát ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek az elmúlt századok utazásainak történetébe, a kocsik, a hajók, az autók és a léghajók világába. A látnivaló közül sok érdekességet kínált kedvezményes jeggyel a hintómúzeum 18-19.századi gyűjteménye, a modellvasút kiállítás és az öt földrész 200 vadfaját felvonultató,Európában egyedülálló vadászati múzeum kiállítása ahol időszaki vadászati témájú bemutatókkal, kiállításokkal is várták az érdeklődőket. A korábbi évektől eltérően a kastély parkja is rendszeres programokat kínált .

"Három nagy koncertünk volt,azonkívül volt egy disco zenei lancashire partink ,ami ugyancsak nagyon jól sikerült. El kellett embereket küldeni mert több embert nem tudtunk fogadni,s hát a város történetében a legnagyobb ültetet konferenciát tartottuk meg. Máté Bence több mint ezer embert ültetett le ide a kastély parkjába. Ezeket szeretnénk a továbbiakban is folytatni. A kollégák szerintem felkészültek erre,mi megfelelő infrastruktúrával rendelkezünk hozzá és bízom benne,hogy a 2020-as évben ezt meg fogjuk tudni duplázni."- adott tájékoztatást Pálinkás Róbert.

Eredményes évet zárt a Helikon Kastélymúzeum 2019-ben. A 2020-as évbe A Magyar Turisztikai Ügynökség részéről elfogadott  üzleti tervvel léptek be.A 180 dolgozónak átlagosan 8%os bérfejlesztést tudnak végrehajtani ,a beruházásokat illetően elegendő pénz áll rendelkezésre. Fenékpuszta és Szántódpuszta előkészítése folyamatban van . A nemzeti kastélyprogramon belül az év végén kiválasztották a kivitelezőt és a több mint 1 milliárdos beruházás, a Vadászati Múzeum bővítése is megkezdődhet .

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus