+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Két jelölt indul az időközi választáson
2020. január 7. kedd 16:18 - Keszthely
Két jelölt indul az időközi választáson
Sáringer-Kenyeres Marcell a Fidesz-KDNP és Molnár Tibor a KÉVE színeiben indul február 9-én az időközi választáson Keszthely 6-os számú választókerületben. A jelöltek hétfőn délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket a Helyi Választási Irodában. Miután mindketten összegyűjtötték a szükséges ajánlásokat, a szavazólapon megjelenő sorrend sorsolása is megtörtént.

A tavalyi év október 13-ra kiírt önkormányzati választásokon Keszthely 6. számú választókerületében szavazategyenlőség alakult ki a két jelölt között. Emiatt időközi választásokat kellett kiírni a városrész önkormányzati képviselőjének megválasztása érdekében. A jelölő szervezetek hétfőn délután 4 óráig adhatták le a jelöltállításhoz szükséges ajánlásokat a Helyi Választási Irodánál. Ennek értelmében két jelöltre szavazhatnak a városrész lakói február 9-én. 

„A Helyi Választási Bizottság írta ki a tavalyi évben az időközi választást Keszthely városában, a 6-os számú egyéni választókerületben. Ebben a választókerületben 1812 fő választópolgár jogosult a választásra és ennek alapján 19 érvényes ajánlást kellett a jelölteknek benyújtaniuk ahhoz, hogy jelöltté válhassanak.” - tájékoztatott a Helyi Választási Iroda vezetője.

Dr. Gábor Hajnalkától megtudtuk, Sáringer-Kenyeres Marcell a Fidesz-KDNP, Molnár Tibor pedig a KÉVE színeiben indul az időközi választáson. A Helyi Választási Iroda vezetője elmondta, a hétfő délutáni határidő lejárta után a Helyi Választási Bizottság kisorsolta a jelöltek szavazólapon megjelenő sorrendjét is. Az irodavezető elmondta, a választópolgárok már megkapták az értesítést a voksolásról. A szavazásig azonban a Helyi Választási Irodának még számos teendője van.

„A Helyi Választási Bizottság jóvá fogja hagyni a szavazólap adattartalmát. Mi a tegnapi döntést megküldtük a Nemzeti Választási iroda részére, ahonnan fogunk tudni kapni egy szavazólap mintát, amit a Választási Bizottság jóváhagy. Ezt követően kerül sor a szükséges dokumentumoknak a legyártására fent Budapesten és onnét fogjuk megkapni a szavazólapokat, egyéb dokumentumokat a választás lebonyolításához. Rendeznünk kell a választás helyszínét, ehhez már kérelmet nyújtottunk be a tankerülethez, hogy az eredeti helyszínt továbbra is igényeljük a választás lebonyolításához.” - tette hozzá Dr. Gábor Hajnalka.

Az időközi választáson az szavazhat, aki állandó lakóhellyel rendelkezik a városrészben vagy olyan tartózkodási helye van a választókerületben, amelyet a voksolás kitűzése előtt legalább egy nappal bejelentett. Mozgóurna igénylésére ez úttal is van lehetőség, ezt levélben február 5-ig, személyesen pedig február 7-ig lehet megtenni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár