+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sánta Liliána lett az első baba Keszthelyen
2020. január 3. péntek 18:07 - Keszthely
Sánta Liliána lett az első baba Keszthelyen
Sánta Liliána lett az első 2020-ban született baba a Keszthelyi Kórházban. A kislány január elsején 23 óra 22 perckor természetes úton jött világra, családjában ő a második gyermek. A Keszthelyi Kórház újszülött osztályán jelenleg 6 baba és édesanya várja, hogy haza mehessenek.

Édesanyja simogatására azonnal megnyugszik a lassan két napos Sánta Liliána. Az újév első Keszthelyen született babája január első napján 23 óra 22 perckor, 3430 grammal és 49 centiméterrel komplikációk nélkül, természetes úton érkezett a világra. A kislány egy balatonberényi család második gyermeke.

„Egy négyéves kisfiú vár minket otthon. És hát ez egy elég gyors szülés volt, mert 7 órakor kezdődtek a fájások és 23 óra 22-kor már meg is volt, úgyhogy ez nagyon gyorsan ment.” - mondta el Jeroscsáki Tímea.

A Keszthelyi Kórházban évente kb. 600 szülés történik. 2019-ben pontosan 554 kisbaba látott napvilágot az intézményben. A kórház ellátottsági területe nagy, Fonyódtól kezdve Révfülöpig mindenhonnan érkeznek a kismamák. A keszthelyi Szülészeti Osztályon több fejlesztés is végbement az elmúlt években, melynek köszönhetően az ellátás színvonala is egyre jobb lett.

”Az elmúlt évek során próbáltuk szépítgetni, fejleszteni az osztályunkat. Ezt különböző forrásokból, szűkös forrásokból alapítványi, önkormányzati, állami forrásokból tettük. És most a jó hír az, hogy az elmúlt évben két pályázatot is nyertünk, ami az országos család-barát szülészeteket fejlesztő pályázat része. Ennek a gyümölcse még nem érkezett meg hozzánk, de bízunk benne, hogy ezzel is a fejlődés útjára lépünk.” - ismertette Dr. Doma Imre.

A Keszthelyi Kórház újszülött osztályán jelenleg hat baba van, többségük még az óévben született. Többüket látogatják meg nagyobb testvéreik is. Az apróságok és az édesanyák hamarosan mindannyian hazamehetnek. A kórház előrejelzései szerint a következő hetekben várhatóan több szülés is lezajlódhat az intézményben.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó