+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az együtt töltött idő igazi ajándék
2019. december 24. kedd 16:57 - Keszthely
Az együtt töltött idő igazi ajándék
Karácsony éjjelén minden évben újra és újra megtörténik a csoda. Kigyulladnak a fények a karácsonyfákon és az emberek családjuk, szeretteik körében ülik körbe az ünnepi asztalt. A karácsony mindenkinek kicsit mást jelent, de egy dolog közös: a figyelem, az egymás felé fordulás és a minőségi együttlét minden ember számára kiemelten fontos ebben az időszakban.

A karácsonyra mindenki máshogy készül. Az ünnepet megelőző négy hetes adventi időszakban sokan látogatnak el különböző vásárokba forralt borozni, találkozni a barátokkal. Van, akinek fontos szerepet játszik karácsonykor a hit, másokban gyermekkori emlékek idéződnek fel.      

„Szeretem az ünnepeket, mert akkor együtt van a család, karácsonykor főleg. Unokáim vannak, gyerekeim vannak, szeretem, ha együtt leszünk. Szeretek egy kicsit elmenni kirándulni, templomba menni – már most is bent voltunk. Jézus születése, karácsony, egy kicsit vallásosak vagyunk.” - mondta Kovács Gyuláné.

„Nekem elsősorban a gyermekkort jelenti. Nagyon egyszerű karácsonyaink voltak annak idején, az ’50-es években, de felejthetetlen szépségűek voltak. Akkor még nem volt ünnep olyan értelemben, ahogy most, hogy előző napokban is már szünet volt. Az még munkanap volt és emlékszem, hogy az édesanyám még szinte az utolsó pillanatig csinosította a lakást, díszítettük a pici kis fát.” - idézte fel emlékeit Bajzik Lajosné.

A karácsony igazi üzenete a minőségi együtt töltött idő. Sokan, sok helyen elmondják, nem az ajándék minősége és mennyisége számít, hanem az, hogy valóban legyünk jelen szeretteink életében. Szakadjunk ki a hétköznapokból és töltsünk együtt annyi időt, amennyit csak lehetséges. A családi együttlét adja az ünnep igazi tartalmát.

„Igazából nálunk a szeretetről szól és nagyon szeretem, hogy ilyenkor összegyűlik az egész család és, hogy együtt vagyunk. Akikkel úgy van, hogy ritkábban találkozunk, akkor velük is ott vagyunk egy pár órát.” - emelte ki Nagy Cintia.

„A munka mellett igyekszem a családommal minél több időt tölteni, illetve a barátokkal, mint ahogy most is jut szabadidőm egy kicsit a barátokkal lenni. Ilyenkor kijövünk forralt borozni illetve meghitten beszélgetünk és egymásra figyelünk mivel jönnek az ünnepek. De én azt mondom, hogy nem csak az ünnepekben kell egymásra figyelni, hanem az év többi napján is.” - tette hozzá Zsálek Eszter.

A keszthelyiek és az ide látogató vendégek mindannyian egyetértettek abban, hogy az ünnep legfontosabb pillanata az együttlét, a szeretteink körében eltöltött idő. A közös társasjáték, az ünnepi vacsora és az egymás felé fordulás valódi ajándék mindenki számára.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó