+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Légy hasznos!
2019. december 24. kedd 16:20 - Keszthely
Légy hasznos!
Légy hasznos! - ezzel az elnevezéssel már 14. éve ajándékoz karácsony előtt betegeknek, vagy rászorulóknak Manninger Beáta. Férjével, a térség országgyűlési képviselőjével és több jó szándékú emberrel ezúttal a Keszthelyi Kórház betegeinek és dolgozóinak kedveskedtek. A gyerekosztályra süteményeket és könyveket, míg az Ápolási Osztályra takarókat vittek.

Nem csak az almás-fahéjas piskóta, hanem a mandarinos csoki torta és a képviselőfánk is mindenmentes. Az édességeket Manninger Beáta sütötte, aki 14 éve szervezi a „Légy hasznos!” elnevezésű jótékonysági akcióját.

„Az elmúlt 14 évben azért genetikai rendellenességgel születettek, alkoholbetegek, pszichiátriai gondozottak és mindenféle súlyos betegségben szenvedők voltak a célcsoportjaim, illetve külön, kiemelt figyelmet fordítottam az idős, egyedülálló emberekre. Az idei az első olyan alkalom – a 14. alkalom – amikor úgy gondoltam, hogy egy egészségügyi intézménybe látogatok el” - nyilatkozta az akció ötletgazdája. 

A gyerekek nevében a süteményeket Barnabás vette át, aki énekelt is a jelenlevőkkel. December 23-án, az ajándékozás idején rajta kívül még egy gyermek tartózkodott az osztályon, nem csak nekik, hanem az itt dolgozóknak is ajándékozták a finomságokat. Manninger Beáta kezdeményezéséhez csatlakozott Bánhegyi Renáta, Pál Krisztina és a LelKiFőzde tulajdonosa, Szennyai Anita is.A térség országgyűlési képviselője, Manninger Jenő is részt vett az akcióban.

„Szoktunk néha egyébként is adományozni, de most konkrétan az volt az ok, hogy a feleségem a gyerekosztálynak sütött, több mint egy napig sütötte ezeket a süteményeket, amelyek nagyon egészségesek. Természetes volt, hogy jövök vele, és ha már jövök, akkor összekötöttük, hogy karácsonyi ajándékként takarókat vettem. Erre nagyon nagy igény volt az Ápolási Osztályon. Húsz darab szép takarót vettem, remélem, biztos vagyok benne, hogy jól tudják használni” - mondta televíziónknak Manninger Jenő.    

A sütemények mellett könyveket is kaptak a gyermekosztály kis betegei. Karácsonykor egy orvos és két nővér dolgozik a Csecsemő- és Gyermekosztályon. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó