+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / December 23-ig tart a halvásár Keszthelyen
2019. december 19. csütörtök 17:47 - Keszthely
December 23-ig tart a halvásár Keszthelyen
A pontytól a pisztrángig többféle édesvízi hal található meg a Halászcsárda által szervezett halvásáron. Az árusítást ötödik alkalommal valósította meg az étterem, ahol a környékbeli halgazdaságok minőségi termékeit kínálják az érdeklődőknek. A tapasztalat szerint a leginkább a halászlé hozzávalóit keresik a vásárlók, akinek viszont nincs ideje ezt főzni, annak alaplevet is kínálnak.

A halvásár szerda reggeltől várja a vásárlókat a Halászcsárda előterében. A termékek iránt már az első nap is sokan érdeklődtek, akik közül többen az ünnepi asztalra szánják az uszonyosokat. Sok családnál ugyanis a tipikus karácsonyi menüből nem hiányozhat a hal valamilyen formában.

„Halászlének való halat vettem. Én szeretem a keszeget alapnak megfőzni. Azt könnyen el tudom passzírozni és akkor ez sűríti ugye a halászlét. És abba pedig pontyfilét, amit felkockázok és belefőzök, meg egy kis halcsontot is, mert az ugye az is fontos, hogy a pontynak a gerincrésze, bordája belefő.” - osztotta meg Sulyok Lászlóné Marika.

A vásárt ötödik alkalommal szervezte meg az étterem vezetősége. Szita Gábor utazásai során találkozott a tengerpartok mellett halvásárral. Ott ismerte fel, hogy főleg a karácsonyi időszakban, a városban is szükséges lehet egy hasonló esemény. A kínálat széles, összesen 600 kg különböző halak közül választhatnak a vásárlók, melyek közül egész vagy filézett formában is kérhetnek.

„Mindenféle édesvízi, majdnem mindenféle édesvízi hal megtalálható a pontytól a pisztrángon keresztül a fogas filén, az egész fogason a szürkeharcsáig. Nem balatoni halak, a környező halgazdaságokból vásároltuk meg a halakat, ott dolgozták fel a halak egy részét és a nagy részét, pontyot meg itt dolgoztunk fel.”

A tapasztalat szerint a legtöbben a halászléhez szükséges alapanyagokat keresik. A tradicionális karácsonyi ételt azonban nem könnyű elkészíteni, ezért sokan nem is állnak neki.

Az étterem ebben is segítséget nyújt a háziasszonyoknak, hiszen alaplevet is készítenek és árusítanak a halvásáron. A különböző halakat először megfőzik, hozzáadják a zöldségeket, később a fűszereket is.

„Úgy gondoljuk, hogy a passzírozott halászlé elkészítése az egy kicsit munkaigényes, kicsit macerás és nem szívesen állnak neki otthon az emberek, úgyhogy mi gondoskodunk arról, hogy elviheti innen készen, elviheti hozzá a halat is. Neki nincsen más dolga, minthogy belefőzi a kész halászlébe a halfilét, amit vásárol.” - mondta el Sendula Péter

A hal és halászlé vásár december 23-ig tart. Reggel 8-tól délután 5-ig várják a szervezők az érdeklődőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus