+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fellobbant az öröm lángja
2019. december 16. hétfő 14:45 - Keszthely
Fellobbant az öröm lángja
Az együttlét, a közös várakozás és öröm fontosságát hangsúlyozta Honthegyi Zsolt advent harmadik vasárnapján. Az evangélikus lelkész kiemelte, nem a pénzel megvásárolható tárgyak a legnagyobb ajándékok, hanem az, ha az ünnepen igazán jelen vagyunk egymás életében. A harmadik adventi gyertya meggyújtásánál a Festetics György Zeneiskola növendékei működtek közre.

Az öröm és a várakozás dalai csendültek fel advent 3. vasárnapján Keszthelyen. A gyertya meggyújtása előtt Honthegyi Zsolt osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel. Az evangélikus lelkész elsőként Bódás János Advent című versét mondta el, majd hangsúlyozta, a karácsonyt megelőző négy hét az örömteli várakozás időszaka, amikor nem csak az együtt töltött napokra, hanem Jézus megszületésére is készülünk.    

„Bizonyos fényeket, kellemes illatokat gyerekkorunk óta a karácsonyi készülődéssel kötünk össze. Sokunkban jelen van már az a pozitív várakozás és fokozódó izgalom, amellyel a karácsonyra készülünk. Ez adja meg az advent igazi jellegzetességét. Az öröm időszaka, más mint a nagyböjt, ami a bűnbánat ideje. Az advent tele van várakozással, az öröm érzete mindent felülmúl.” - mondta az evangélikus lelkész.

Honthegyi Zsolt kiemelte, a 21. században mindent elárasztanak a reklámok, az emberek úton útfélen a legszebb, legjobb ajándék megtalálásának fontosságával találkoznak. Az örömvasárnapon azonban elhangzott, nem a tárgyak, a pénzért megvásárolható ajándékok a legfontosabbak ilyenkor, hanem az, hogy a szeretteinkkel együtt töltött időben ne csak ott legyünk, hanem valóban jelen legyünk egymás számára.          

„Nincs még egy olyan ünnep a nyugati kultúrában, amellyel kapcsolatban akkora reklámzuhatag zúdulna az emberekre, mint a szeretet ünnepe és az azt megelőző négy hét, az advent. Advent és karácsony: eredetileg Jézusról szól, akiben testet öl az Úr szeretete, türelem és megértés istene. Advent lehetőséget ad az elcsendesedésre és az áldott várakozásra.” - tette hozzá Honthegyi Zsolt.

Az ünnepi gondolatokat követően fellobbant a harmadik láng Keszthely adventi koszorúján. Az ünnepségen a Festetics György Zeneiskola növendékei működtek közre, akik karácsonyi dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó