+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A biztonságos adventért
2019. december 13. péntek 14:48 - Keszthely
A biztonságos adventért
Alkalom szüli a tolvajt – ez a mondás különösen a karácsony előtti bevásárlásoknál aktuális a rendőrség szerint. Az egyenruhások azt tanácsolják, hogy mindenki legyen körültekintő és vigyázzon értékeire. Ne csak a karácsonyi vásárlásra, hanem saját értéktárgyainkra is figyeljünk.

Nyitott táska a bevásárlókocsin, a tulajdonos a kirakatot figyeli és a szemfüles elkövető már el is lopta a pénztárcát. Az adventi időszakban is gyakran előforduló szituációkat mutat be egy videóval a rendőrség. Az illusztráció olyan helyzet is bemutat, amikor a pakolóban, nyitott autóból lopnak el egy kézitáskát.

Karácsony előtt a bevásárlóközpontoknál jelentősen megnő a forgalom, ami a bűnözőknek is több lehetőséget ad. A rendőrség azt tanácsolja, óvatossággal és kellő körültekintéssel elkerülhető az, hogy valaki áldozattá váljon. Németh Éva is több dologra odafigyel: „Leginkább a pénztárcámra, hogy azt hova teszem, természetesen olyan helyre hogy ne lehessen könnyen elővenni, a másik hogy nem tartom a kártyámat és a pénzemet egy helyen.” 

A rendőrség munkatársai szerint tipikus, hogy főleg az idősebbek, a bevásárlókocsi gyerekeknek szánt ülőrészén tartják a kézitáskát. Ez jó lehetőség a tolvajoknak, hogy az abban lévő értékeket elvegyék. A rendőrök felhívják a figyelmet, ne csak arra figyeljünk, hogy mit akarunk vásárolni és minél hamarabb végezzünk a felkészüléssel. 

„A saját értéktárgyainkra is figyeljünk. Testközelbe legyenek a táskák, mindig húzzuk el a cipzárakat. Ez azért is fontos, mert abban az esetben is, ha valaki nem erre készül, de van az a mondás, hogy alkalom szüli a tolvajt – ez ezekben az időszakokban kifejezetten aktuális szokott lenni” - mondta dr. Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. 

A zalai rendőrök az adventi időszakban kiemelt figyelmet fordítanak azokra a forgalmasabb helyekre, ahol nagyobb az esélye a vagyon elleni bűncselekményeknek. Az év végi ünnepek közeledtével az üzletközpontok környékén és főbb közlekedési utakon is megnő forgalom, ezért körültekintő és türelmes közlekedést kér a rendőrség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó