+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Karácsonyváró koncertet tartottak a könyvtárban
2019. december 10. kedd 17:31 - Keszthely
Karácsonyváró koncertet tartottak a könyvtárban
13. alkalommal szervezték meg a karácsonyváró adventi hangversenyt a Fejér György Városi Könyvtárban. Ezúttal Bodnár Sándor és a nagykanizsai Fentős Ferenc Kamarazenekar adott koncertet, melyen klasszikus darabokat adtak elő. A műsor évek óta nagy népszerűségnek örvend a zeneszerető közönség életében.

Joseph-Hector Fiocco Allegro tételével kezdődött az idei adventi koncert a könyvtárban. A darabok között a Bach-dinasztia és Cornelli művei is felcsendültek. A nagykanizsai Fentős Ferenc Kamarazenekar 5 évvel ezelőtt alakult. Névadójuk a dél-zalai település zeneiskolájának volt igazgatója, az ő hagyományait követve zenélnek tovább. Egy évben több fellépésük is van, az adventi időszak számukra is az ünnepre való várakozás idejét jelenti.

„Mi is készülődünk az ünnepekre és nem véletlenül választottunk ilyen jellegű darabokat, amikben van elmélkedésre alkalmat adó mű is és aztán van derűsebb vidámabb mű is, ami már egy kicsit pozitívabb hangulatokat ébreszt, ami már az ünnepet jelképezi. Mindenképpen az advent mindenféle szegmensére gondoltunk, amikor a műveket kiválasztottuk.” - mondta el Balogh Tünde.

A kamarazenekar vonósokból áll, erre a koncertre azonban két fuvolával és csembalóval is kiegészültek, valamint gitárszóló is elhangzott. A vendégművészeket a keszthelyi Festetics György Zeneiskola művésztanára hívja meg minden évben. Bodnár Sándor elmondta, céljuk, hogy olyan művészeket hívjanak meg, akik kevésbé ismertek a régióban. A nagykanizsai tanárokhoz több évtizedes barátság fűzi, többükkel a Zala Szimfonikus Zenekarban muzsikál együtt. Erre az előadásra egy különlegességgel készültek.  

„Johann Sebastian Bach C-moll kettős versenyét, ami egy három tételes mű, azt úgy játszottuk el, hogy három nagyszerű kollégám cserélte egymást a három tételt úgy, hogy az egyik tételt az egyik, aztán a máésik a másiodikat, végül a harmadikat.”

A koncert nagy sikernek örvendett, szép számmal látogattak el a könyvtárba a helyi és a környékbeli érdeklődők is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó