+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kikapcsolódás Advent napjaiban
2019. december 9. hétfő 19:03 - Keszthely
Kikapcsolódás Advent napjaiban
Advent idején számos kikapcsolódási lehetőség várja a Keszthelyre látogatókat. Így volt ez Advent 2. vasárnapján is. A Balaton Színházban rendezték meg a kórusok találkozóját, míg a Fő téri hangulatot fokozta a Keszthelyi Jazz Műhely koncertje.

A 32 éves egyházi kar,a Kis Szent Teréz Kórus lépett elsőként színpadra a Balaton Színházban megrendezett adventi kórustalálkozón. A húsz fős kórus bensőséges dalokkal hangolták Advent második vasárnapján az ünnepvárásra a közönséget.

" Az éneklés mindig is nagyon fontos én úgy gondolom az emberek számára. Azok számára is akik énekelnek és azok számára is akik hallgatják. De ilyenkor Advent idején még több melegségre,szeretetre,meghittségre várnak az emberek és talán az emberi hang amivel a legjobban tudjuk kifejezni az érzéseinket és a szeretetünket."- mondta Szelencsik Klára,kórusvezető.

A 2004-ben alakult  Allegrezza Kamarakórus is rendszeresen fellép a keszthelyi közönség előtt. A kórus tagjai az éneklés örömének  gyakran hódolnak. . Az alsópáhoki énekszeretők sokszor vendégei a kórustalálkozóknak és rendezvényeken is megmutatják, hogy az éneklés mindig öröm.

"Tizenöt éves születésnapunka ünnepeljük, zeneirodalomnak minden korszakát átölelő műveket szoktunk énekelni.Nagyon sok helyen szerepeltünk már. Keszthelyen is ,azóta keszthelyi tagjaink is vannak."- mondta a kórus tagja Paulics Piroska.

A Balaton Színházban öt kórus előadásában csendültek fel a karácsonyi ünnepkör gregorián énekei és adventi dalok. Aki a szabadban szerette volna tölteni a vasárnap estét, a Fő téren a forralt bor és finomságok mellett  programot is talált magának.

"Szerintem aki itt nem érzi jól magát,ott baj van valahol,itt jó a program szép a Fő tér,szép a Sétáló utca,a gyertyagyújtás. Én meg vagyok vele elégedve a férjemmel,a barátokkal .Aki itt nem talál programot,ott baj van."- mondta el véleményét Fitos Istvánné.

A szórakoztató zenei élményt a Keszthelyi Jazz Műhely tagjai adták a Fő téri színpadon. A Festetics György Zeneiskola tanáraiból álló zenészek igazi karácsonyi hangulatot teremtettek a hazai színpadon.

"Ez mindig egy nagyon különleges érzés,nagyon szeretjük a karácsony előtti időszakot a társaim is meg én is. Mert ugye a karácsony az egyik legszebb ünnepünk és tényleg ezek az adventi hét végék…egyre közelebb kerülünk  a karácsonyhoz. Nagyon sok helyen játszunk ilyenkor."- emelte ki Felföldi Gábor a Jazz Műhely tagja.

Szólt a rock, a jazz vasárnap este Keszthelyen. Az emberek késő este, a hideg időben is szívesen hallgattak zenét, borozgattak és beszélgettek a város Fő terén.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Giro d’Italia gyorsasági szakaszhajrájának helyszíne lesz a fürdőváros május 11-én.
 
Balatongyörök továbbra is tiltakozik a szolgálati kikötő ellen
 
A Városstratégiai Bizottság elnöke egy két hónapja húzódó parkolási bírság ügyében tette meg ezt a lépést
 
A Festetics György Zeneiskola pedagógusa a magyar kultúra napja alkalmából vehette át az elismerést.
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó