+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Színes szakképzési paletta várta az érdeklődőket Keszthelyen
2019. december 5. csütörtök 16:59 - Keszthely
Színes szakképzési paletta várta az érdeklődőket Keszthelyen
17 szakképző intézmény mutatkozott be a pályaválasztási napon Keszthelyen. A program a Helyi Emberi Erőforrások Fejlesztési Iroda szervezésében valósult meg szerdán. A pályaválasztás előtt álló diákoknak lehetőségük volt megismerni a különböző szakképzéseket és az egyetemi életet, de előadásokat is hallhattak az intézmények képviselőitől.

Felsőoktatási intézmények és szakképző iskolák is bemutatkoztak a Balaton Színház Simándy termében. A pályaválasztási nap egy EFOP pályázat keretein belül valósult meg Keszthelyen. A végzős diákok az alapképzésekről tájékozódhattak, de a mesterképzés iránt érdeklődők is kaphattak információkat. Sokan már konkrét elképzelésekkel érkeztek a programra.

„Én a közgazdaságiba járok Keszthelyen, viszont nem ebbe az irányba szeretnék továbbmenni. Én testnevelő tanár szeretnék lenni, TF-et terveztem. Ebben az évben még maradok szerintem, leérettségizek, illetve következő ötödéven is maradok, elvégzem ezt a szakmát, akkor már legyen egy szakma a kezemben.” - mondta Timina Barbara, a ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulója.

A kiállítók közül nagy érdeklődésre tartott számot a katonai toborzás. Sok fiatal vette kézbe a fegyvereket és érdeklődött a kiképzés majd a későbbi karrierlehetőségek iránt. A diákok nem csak a különböző képzésekről kaphattak információkat, hanem az egyetemi életről, szabadidős lehetőségekről is tájékozódhattak a kiállító intézmények képviselőitől.

„Az egyetemnek van egy Duna-parti saját épülete, ahol különböző hallgatói rendezvényeket, bográcsokat, grilleket szoktunk szervezni. Így össze is tudnak kicsit hangolódni a diákok, megismerhetik egymást, illetve a gólyatáborunk is egyébként Győrben van. Ez egy 800-1000 fős gólyatábor, úgyhogy eléggé jól meg tudják ismerni egymást, magát az egyetemet, fel tudnak készülni az egyetemi életre.” - tájékoztatott Szakálos Barnabás, a győri Széchenyi Egyetem hallgatója.

A Simándy teremben 17 intézmény szakképzéseit ismerhették meg a továbbtanulni szándékozó diákok. A rendezvényt a Helyi Emberi Erőforrások Fejlesztési Iroda szervezte meg, a projektben konzorciumi partnerként működik közre Keszthely önkormányzata. A megnyitón Vozár Péterné alpolgármester elmondta, az új városvezetés kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra.

„Keszthely Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a középiskolás fiataloknak a felsőoktatási illetve a pályaválasztási témában segítséget nyújtson. Ez a friss, új képviselő-testület szeretné a fiataljainkat minél jobb helyzetbe hozni, nem csak itt tartani, de olyan tartalmas lehetőségeket biztosítani nekik, amelyek meghatározóak lehetnek egész életükben.” - emelte ki Keszthely alpolgármestere.

A pályaválasztási nap iránt érdeklődő diákok nem csak a kiállítók standjait járhatták végig. A Básti teremben több intézmény is bemutatkozott, itt előadások keretein belül volt lehetőség megismerni a különböző egyetemek és szakképző helyek kínálta lehetőségeket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus