+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Minden nap más házikónál fedezhető fel új szám
2019. december 2. hétfő 16:20 - Keszthely
Minden nap más házikónál fedezhető fel új szám
Élő adventi kalendáriumot szervezett idén először a Keszthelyi Városvédő Egyesület. A programhoz több keszthelyi család csatlakozott, akik minden este ünnepi fénybe öltöztetnek egy-egy városi ablakot. A helyszíneket a közösségi oldalon található helytörténeti leírás segítségével találhatják meg az érdeklődők.

Érkeznek az élő adventi kalendáriumot keresők az első helyszínhez. A közösségi oldalon olvasható leírás alapján találta meg a csoport a Kossuth utcában lévő házat, melynek ablakában világít az egyes szám. Ebben az épületben alakult újra 2014-2015-ben a Keszthelyi Városvédő Egyesület. Az ablakdísz mellett egy kivilágított kerékpár és hangulatos zene is várta a látogatókat. A Ranolder iskola elől induló társaság tetszését azonnal elnyerte a díszítés.

„Én tegnap szereztem róla tudomást és nagyon tetszik az ötlet. Az egyes az nagyon jó, a 16-osnál is ott leszünk, mert a barátaink szervezik. Megpróbálunk minél több helyre elmenni. Nagyon jó. A gyerekek is élvezik, szuper.” - mondta el Takács Zsolt.

A projektet a Keszthelyi Városvédő Egyesület szervezte meg egy balatoni településen látott ötlet alapján. A megvalósítást november 20-án kezdték meg és nagyon gyorsan, összesen 4 nap alatt tudták szétosztani a számokat. Az eseményhez az egyesület tagjai és keszthelyi családok is csatlakoztak.

„Javarészt belvárosi helyszíneink vannak, de az említett Kiskeszthely is képviseli magát szerencsére. A Zámori városrészen is vannak jelentkezőink. A Keszthelyi Városvédő Egyesület egy-egy tagja időnként közös sétákat is szervez majd a helyszínekre, úgyhogy meg lehet majd látogatni, érdemes lesz megkeresni ezeket a világító ablakokat.” - ismertette Németh Eszter.

A csatlakozó családok vállalták, hogy karácsonyig minden nap felkapcsolják az ünnepi fényeket attól a dátumtól kezdve, amit sorsoltak számukra. A keresgélő csapatok naponta kapnak segítséget, hogy merre található a következő ház.

„Arra kértük a résztvevőket, hogy adjanak a helyszínről egy olyan leírást, amiben vannak utalások arra, hogy hogyan lehet megtalálni a városban az ő házukat. Azt is kértük, hogy lehetőség szerint ez az utalás, ez az útbaigazító ez valamilyen várostörténeti, a városról szóló, a városrészről szóló érdekességet is tartalmazzon, hiszen az egyesületnek ez egy alapvető célja, hogy egy ilyen kulturális tartalmat is üzenjen vagy küldjön az olvasóinak.” - tudtuk  meg Németh Ferenctől.

A program célja az ismerkedés, a kikapcsolódás. Az egyes helyszíneken szeretetvendégséggel várják a látogatókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus