Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Minden nap más házikónál fedezhető fel új szám
2019. dec. 2. hétfő | Keszthely
Minden nap más házikónál fedezhető fel új szám
Élő adventi kalendáriumot szervezett idén először a Keszthelyi Városvédő Egyesület. A programhoz több keszthelyi család csatlakozott, akik minden este ünnepi fénybe öltöztetnek egy-egy városi ablakot. A helyszíneket a közösségi oldalon található helytörténeti leírás segítségével találhatják meg az érdeklődők.

Érkeznek az élő adventi kalendáriumot keresők az első helyszínhez. A közösségi oldalon olvasható leírás alapján találta meg a csoport a Kossuth utcában lévő házat, melynek ablakában világít az egyes szám. Ebben az épületben alakult újra 2014-2015-ben a Keszthelyi Városvédő Egyesület. Az ablakdísz mellett egy kivilágított kerékpár és hangulatos zene is várta a látogatókat. A Ranolder iskola elől induló társaság tetszését azonnal elnyerte a díszítés.

„Én tegnap szereztem róla tudomást és nagyon tetszik az ötlet. Az egyes az nagyon jó, a 16-osnál is ott leszünk, mert a barátaink szervezik. Megpróbálunk minél több helyre elmenni. Nagyon jó. A gyerekek is élvezik, szuper.” - mondta el Takács Zsolt.

A projektet a Keszthelyi Városvédő Egyesület szervezte meg egy balatoni településen látott ötlet alapján. A megvalósítást november 20-án kezdték meg és nagyon gyorsan, összesen 4 nap alatt tudták szétosztani a számokat. Az eseményhez az egyesület tagjai és keszthelyi családok is csatlakoztak.

„Javarészt belvárosi helyszíneink vannak, de az említett Kiskeszthely is képviseli magát szerencsére. A Zámori városrészen is vannak jelentkezőink. A Keszthelyi Városvédő Egyesület egy-egy tagja időnként közös sétákat is szervez majd a helyszínekre, úgyhogy meg lehet majd látogatni, érdemes lesz megkeresni ezeket a világító ablakokat.” - ismertette Németh Eszter.

A csatlakozó családok vállalták, hogy karácsonyig minden nap felkapcsolják az ünnepi fényeket attól a dátumtól kezdve, amit sorsoltak számukra. A keresgélő csapatok naponta kapnak segítséget, hogy merre található a következő ház.

„Arra kértük a résztvevőket, hogy adjanak a helyszínről egy olyan leírást, amiben vannak utalások arra, hogy hogyan lehet megtalálni a városban az ő házukat. Azt is kértük, hogy lehetőség szerint ez az utalás, ez az útbaigazító ez valamilyen várostörténeti, a városról szóló, a városrészről szóló érdekességet is tartalmazzon, hiszen az egyesületnek ez egy alapvető célja, hogy egy ilyen kulturális tartalmat is üzenjen vagy küldjön az olvasóinak.” - tudtuk  meg Németh Ferenctől.

A program célja az ismerkedés, a kikapcsolódás. Az egyes helyszíneken szeretetvendégséggel várják a látogatókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Keszthely
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
A hagyományteremtő céllal megvalósított programnak a civil szervezet által épített pavilon adott otthont.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Családi programokkal, előadásokkal és közösségi eseményekkel készültek a helyi szervezők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.