+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyermekruhák adományként
2018. március 30. péntek 11:42 - Keszthely
Gyermekruhák adományként
Nagy Zoltán a DK Zala Megyei Közgyűlésének képviselője és Kovács Viktória a Zala 2.számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltje Húsvét előtt a Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Keszthelyi Területi Szervezetén keresztül segített a rászorulóknak. Kovács Viktória az adomány osztás helyszínén tartott sajtótájékoztatón mondta el,hogy véleményük szerint nagyon fontos a civil szervezetekkel való együttműködés,mert rajtuk keresztül tudunk segíteni embertársainkon.

Az ünnepek előtti adományozással , a civil szervezetekkel való kapcsolat  kiépítéssel és fenntartással kapcsolatban A DK Zala Megyei Közgyűlésének tagja, Nagy Zoltán a következőket mondta.

„A Demokratikus Koalíció Keszthelyi ill. a Zala megyei Szervezete minden évben támogatja, segíti a keszthelyi Vöröskeresztet. Az idei évben is ,Húsvét előtt gyermekruhákkal segítettük,hiszen tapasztaljuk és látjuk,hogy a társadalomban egyre nagyobb  a gazdagok és a szegények közti társadalmi szakadék. A Demokratikus Koalíció elkötelezett ebben,hogy ezt a társadalmi különbséget,ezt a távolságot újra közelebb hozza egymáshoz."

Kovács Viktória Országgyűlési képviselő-jelölt a témával kapcsolatban elmondta, hogy a civil szervezetekkel való együttműködés, támogatás több rétű feladat. Olyan lehetőséget lehet biztosítani a rászorulóknak szervezeteken keresztül,amelyekben  jelenleg jogszabályi keretek nem nyújtanak segítséget.

"Úgy gondolom,hogy ma Magyarországon a szociális háló és réseit a civil szervezetek tudnák kitömni,pótolni és esélyt adni azoknak az embereknek akiknek a jogi lehetőségük már nincsenek meg.Úgy gondoljuk,hogy az új Alkotmányba,amit majd a választások után újra kell fogalmazni,és új alapokra kell fektetni,mindenképpen szükséges,hogy megerősítsük és támogassuk a civil szervezeteket. Fontos az ő munkájuk. Ny-Európában kultusza van annak,trendi úgymond segíteni azokon akiknek kevesebb lehtőségük van ,rászorultabbak. Kisegíteni őket,ez fontos!Ettől lesz erős egy társadalom,egy közösség."

Kovács Viktória elmondta továbbá, hogy az elmúlt években duplájára nőtt a dolgozói szegénység,A Demokratikus Koalíció úgy gondolja,hogy  a civil szervezeteknek hatékonyan részt kell venni és feladatot vállalni  az elszegényedett családok megsegítésében,ehhez pedig a szervezeteket támogatni kell.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó