+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fejlődik a balatoni horgászat
2019. november 15. péntek 14:41 - Gyenesdiás
Fejlődik a balatoni horgászat
Az elmúlt időszakban nagymértékben fellendült a balatoni horgászat – hangzott el a hatodik alkalommal megszervezett Balatoni Horgász Konferencián. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. rendezvényének ezúttal Gyenesdiás adott otthont. A programon szó esett a Társaság elmúlt 5 évének eredményeiről, a felvetődő problémákról és a jövőbeli változásokról is.

A kereskedelmi célú halászatot 2013-ban szüntették be a Balatonon. Ennek is köszönhető, hogy azóta kb. 50%-os növekedést tapasztal a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az eladott horgászjegyek számát illetően. Míg akkor 61967 db-ot, addig 2018-ban 91546 db jegyet értékesítettek.

A horgászturizmus fellendüléséről tartott előadást a Balatoni Horgász Konferencián Nagy Gábor horgászati ágazatvezető. Beszámolt arról, hogy a legnépszerűbb jegyfajták az éves és a 24 órás tikettek, míg a 10 órás népszerűsége stagnál. Az árak az elmúlt kilenc évben a hatékony termelésnek köszönhetően nem változtak, a jövőben azonban emelésre lehet számítani.

„Átlagosan nézve a jegytípusokat, mert azért van benne egy kis differenciáltság. 19% környéki , közel 20%-os horgászjegy áremelést tervezünk 2020-ra. Fontos megemlíteni, hogy az ifjúságot nem érinti ez. Tehát a gyermek és az ifjúsági jegyeket nem és a kifejezetten turista horgászjegyeket sem érinti az áremelés, az összes többi jegytípusnál tapasztalható lesz majd ez.” 

A konferenciát hatodik alkalommal szervezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Zrt., melyre a környékbeli polgármesterek, egyesületek és szövetségek vezetői kaptak meghívást. A program célja, hogy ismertessék az érdeklődőkkel az elmúlt év eredményeit, azonban idén egy ötéves ciklust ölelt fel a prezentáció, ugyanis ebben az időszakban több fejlesztés is végbement a társaságnál. 

„Lépkedtünk előre apránként. Öt év alatt ez már egy nagyobb listát ölel fel, örömmel jelenthetem és ebbe voltak elég komoly beruházások, elég komoly olyan jellegű fejlesztések, amelyek a halállomány védelmét vagy akár fejlődését is szolgálják.” - mondta el Szári Zsolt vezérigazgató.

A konferencián az idén májusban átadott Akvárium Horgász apartmanokat emelték ki, de beszámoltak arról is, hogy várhatóan jövő májusra a kikötőket is felújítják. A horgászkonferencián szót ejtettek a digitalizációról is, a tervek szerint HORINFO néven fejlesztenek egy online közösségi teret a horgászoknak.

Hagyományosan ezen az alkalmon adják át „A Balatoni Horgászatért” életműdíjat. Ezt idén két főnek, Márta Bélának és Bertalan Ferencnek ítélték oda példaértékű munkájuk elismeréseként.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus