+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fejlődik a balatoni horgászat
2019. november 15. péntek 14:41 - Gyenesdiás
Fejlődik a balatoni horgászat
Az elmúlt időszakban nagymértékben fellendült a balatoni horgászat – hangzott el a hatodik alkalommal megszervezett Balatoni Horgász Konferencián. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. rendezvényének ezúttal Gyenesdiás adott otthont. A programon szó esett a Társaság elmúlt 5 évének eredményeiről, a felvetődő problémákról és a jövőbeli változásokról is.

A kereskedelmi célú halászatot 2013-ban szüntették be a Balatonon. Ennek is köszönhető, hogy azóta kb. 50%-os növekedést tapasztal a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az eladott horgászjegyek számát illetően. Míg akkor 61967 db-ot, addig 2018-ban 91546 db jegyet értékesítettek.

A horgászturizmus fellendüléséről tartott előadást a Balatoni Horgász Konferencián Nagy Gábor horgászati ágazatvezető. Beszámolt arról, hogy a legnépszerűbb jegyfajták az éves és a 24 órás tikettek, míg a 10 órás népszerűsége stagnál. Az árak az elmúlt kilenc évben a hatékony termelésnek köszönhetően nem változtak, a jövőben azonban emelésre lehet számítani.

„Átlagosan nézve a jegytípusokat, mert azért van benne egy kis differenciáltság. 19% környéki , közel 20%-os horgászjegy áremelést tervezünk 2020-ra. Fontos megemlíteni, hogy az ifjúságot nem érinti ez. Tehát a gyermek és az ifjúsági jegyeket nem és a kifejezetten turista horgászjegyeket sem érinti az áremelés, az összes többi jegytípusnál tapasztalható lesz majd ez.” 

A konferenciát hatodik alkalommal szervezte meg a Balatoni Halgazdálkodási Zrt., melyre a környékbeli polgármesterek, egyesületek és szövetségek vezetői kaptak meghívást. A program célja, hogy ismertessék az érdeklődőkkel az elmúlt év eredményeit, azonban idén egy ötéves ciklust ölelt fel a prezentáció, ugyanis ebben az időszakban több fejlesztés is végbement a társaságnál. 

„Lépkedtünk előre apránként. Öt év alatt ez már egy nagyobb listát ölel fel, örömmel jelenthetem és ebbe voltak elég komoly beruházások, elég komoly olyan jellegű fejlesztések, amelyek a halállomány védelmét vagy akár fejlődését is szolgálják.” - mondta el Szári Zsolt vezérigazgató.

A konferencián az idén májusban átadott Akvárium Horgász apartmanokat emelték ki, de beszámoltak arról is, hogy várhatóan jövő májusra a kikötőket is felújítják. A horgászkonferencián szót ejtettek a digitalizációról is, a tervek szerint HORINFO néven fejlesztenek egy online közösségi teret a horgászoknak.

Hagyományosan ezen az alkalmon adják át „A Balatoni Horgászatért” életműdíjat. Ezt idén két főnek, Márta Bélának és Bertalan Ferencnek ítélték oda példaértékű munkájuk elismeréseként.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus