+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új parkolóhelyeket alakítanak ki
2019. november 7. csütörtök 19:03 - Keszthely
Új parkolóhelyeket alakítanak ki
Régóta felvetődött probléma oldódik meg a Keszthelyi Kórház Erkel Ferenc utcai bejáratánál. A parkoló autók miatt több panasz is érkezett az elmúlt évben a körzet képviselőjéhez. Az önkormányzat 2019-ben döntött parkolók kialakításáról és a szükséges összeg elkülönítéséről. A munkálatok megkezdődtek. Egyelőre 23 parkoló kiépítésére kerül sor.

Nagy Bálint polgármester a beruházással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Zámor térség képviselőjével Horváth Tamással. A kórház előtti utcák parkolási problémájának enyhítésére megoldást kellett találni.  Évek óta sokak részéről érkezett panasz az önkormányzathoz is a megnövekedett forgalom és a parkoló hiány miatt. Az Erkel utcában az út szélén ,sokszor helytelenül parkoltak az autótulajdonosok. Akadályoztatva a közlekedést. A parkolók és járdaszakasz kiépítésének első üteme már az Ady utcában megvalósult 2018-ban- hangzott el a sajtótájékoztatón.

"A most induló beruházásról ez év elején, 2019-es önkormányzati költségvetés terhére döntött a képviselőtestület. 15 millió Ft-os beruházás, több mint 200 fm-en valósul meg. Azt kell tudni a beruházásról, hogy egy meglévő,nyílt csapadékvíz elvezető ároknak a fedése történik meg. A fedést úgy valósítjuk meg, hogy 23 gépkocsinak a szabályos és biztonságos parkolását teszi lehetővé."- adott tájékoztatást Nagy Bálint.

Az építési területen megtörtént a beteg,elöregedett fák kivágása,az elfolyóból azok gyökereit szedik ki és egyben mélyítik a vízelvezető árkot. A szélesítést  követően kerül térhálós szerkezetű burkolókővel burkolásra a párhuzamos parkolásra alkalmas terület.

"Nagy örömömre szolgál Zámor térség képviselőjeként, hogy elkezdődtek a munkálatok és szeretném a képviselőtestülettől azt kérni,hogy a következő évben is további tíz autóra biztosítsunk helyet."- mondta Horváth Tamás önkormányztai képviselő.

A munkálatokat az időjárástól függően tudják végezni. Várhatóan december közepén már használatba vehetik az új parkolót a betegellátásra és látogatásra érkezők.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó