+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jógyakorlatok a gasztonómiában
2019. november 7. csütörtök 16:15 - Keszthely
Jógyakorlatok a gasztonómiában
A borkultúra, a fine dining és a kávézás is téma volt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség programján. A Gasztronómiai Roadshownak a VSZK adott otthont, ahol a résztvevők neves szakemberektől hallhattak előadásokat a vendéglátáshoz és a turizmushoz kapcsolódóan. A rendezvényen elhangzott, a program hozzájárul a szakma fejlődéséhez.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kisfilmje hazánk tájait, épített és természeti örökségét mutatja be. A videóban azonban megjelenik a méltán híres magyar gasztronómia is. Magyarország ma a turisták számára nem csak városlátogatást jelent, egyre többen érkeznek a magyar konyha felfedezéséért is. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség több mint 50 éve dogozik azért, hogy a hazai gasztronómiát világhírűvé tegye.          

A szövetség egy gasztronómiai roadshow keretein belül látogatott Keszthelyre partnereivel. A VSZK-ban a szakács, a pincér és a turizmus szakos diákok is hallhattak előadásokat olyan neves szakemberektől, akik nem csak oktatják, hanem aktívan művelik is a szakmát.

„Az elmúlt 10-12 évben óriásit robbant a szakma. Nem csak a gasztronómia, hanem akár az ipar. Ugyanezt követte le a gasztronómia, betörtek a nagyon új technológiai eljárások, Nyugat-Európából megérkeztek ezek a gépek, berendezések, emellé társult egy tudásbázis, amelyet szintén oktatunk és megmutatjuk a kollégáknak, hogy A-ból B-be hogy lehet elérni. Természetesen ez a cél, hogy a hagyományokat megtartsuk és éljük meg a mindennapjainkban, de úgy, hogy a 21. század technológiáit figyelembe véve.” - tájékoztatott Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

A Gasztronómiai Roadshow célja, hogy a szakképzésben résztvevőknek, az aktívan dolgozóknak valamint a vendéglátást oktató kollégáknak bemutassa azokat a jógyakorlatokat, amelyeken keresztül a hazai turizmus jelenébe és jövőjébe nyerhetnek széles körű betekintést. A keszthelyi programon több szervezet vezető szakembere is részt vett, akik szót ejtettek többek között a fine dining-ról és a kávékészítés művészetéről, de téma volt a borkultúra és a közétkeztetés is. A roadshow a VSZK meghívására érkezett a városba.

„Mi kértük őket, látva a roadshow rendezvényüket, hogy ide Keszthelyre is jöjjenek el, azon belül pedig természetesen a keszthelyi VSZK-ba. Olyan előadókat, olyan előadáscímeket láttunk a központi honlapján a szervezetnek, amelyekről úgy gondoltuk, hogy igenis helye van egy ilyen intézményben, mint a mienk, amely már 55 éve a vendéglátás-turisztika területén képez szakembereket.” - emelte ki, a ZSzC Keszthelyi Vendéglátóipari Szakgimnáziumának igazgatója.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség az ország számos pontján megszervezi a roadshowt, hozzájárulva ezzel a szakma fejlődéséhez. Véleményük szerint ugyanis a szakmai szervezetekkel való összefogás garantálja a mezőgazdaság és a gasztronómia közös sikerét.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár