+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megkezdődött a 71-es út gyenesdiási szakaszának felújítása
2019. október 31. csütörtök 14:20 - Gyenesdiás
Megkezdődött a 71-es út gyenesdiási szakaszának felújítása
A 434 millió forintos beruházás a Keszthellyel határos körforgalomtól a Mandulás utcáig tart, körülbelül 1,1 kilométeres hosszúságban. A kivitelező idén mintegy 300 méteren teríti le az új burkolatot, a fennmaradó szakaszt a telet követően újítják fel. A befejezési határidő 2020. június 6.

Szeptember 30-án vette át a munkaterületet a kivitelező. Átépítik a szegélyezést és felújítják az útburkolatot, az érintett buszöböl pedig bazaltbetonos borítást kap. A 71-es főút gyenesdiási átkelési szakasza 2,4 kilométer hosszú, ebből 1,1 kilométert újítanak fel a mostani beruházással, ez 10.900 négyzetméter felületet jelent. A téli időszakban nem lehet aszfaltozni, ezért két ütemben zajlik a burkolat felújítása.

Schlemmer Tamás, a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának fejlesztési és felújítási osztályvezetője: „Akkora szakaszt engedtem munkába venni, amit még idén be lehet fejezni. Körülbelül 300 méter hosszú szakaszon folyik jelenleg a Madách utcáig a kivitelezés. Az egyik oldal le van szegélyezve, a másik oldalt talán le tudjuk szegélyezni idén, hogyha nem akkor az északi oldalon még egy réteg marással és még egy réteg aszfalt visszaépítésével tudjuk visszaadni a forgalomnak télire a munkaterületet.”

A Keszthellyel határos körforgalom felőli szakaszon jövőre lesz a burkolatfelújítás, jelenleg ott a DRV kicseréli a 250-es átmérőjű vízvezetékét. A 434 millió forintos beruházás a Magyar Falu Programból valósul meg. A projekt már időszerű volt, a jelenlegi burkolatot 1984-ben kapta meg a főút. A 71-es zalai szakasza 9,3 kilométer. A Keszthely és Hévíz közötti út mellett ez a megye egyik legforgalmasabb útja.

„Mindkettőnek körülbelül 16 ezer egységjármű forgalma van, ez jelentősen intenzív forgalmat jelent. Tulajdonképpen a kapacitáskihasználtsága már majdnem a határán van, a kapacitáskihasználtsága 88 százalék. Tehát valamiféle fejlesztés is szükséges lenne ezen a szakaszon, Sajnálatos módon az átkelési szakaszon többletsávok építésére nincs lehetőség, tehát valamiféle más megoldást kell majd keresni” - tette hozzá a Magyar Közút Zala Megyei Igazgatóságának fejlesztési és felújítási osztályvezetője.

A közútkezelő 2014-ben kezdte meg Balatongyöröknél a 71-es út felújítását, több szakaszban. Az idén elkezdett és jövőre befejeződő munkák után még mintegy 2,7 kilométer hosszú szakasz marad hátra. A Magyar Közút előzetes kalkulációi szerint ez körülbelül 1 milliárd forintba kerül majd és várhatóan több ütemben lehet majd csak elvégezni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
 
A járványhelyzet miatt a MOHOSZ megtiltotta az este 7 és reggel 5 óra közötti horgászatot.
 
A Keszthelyi Kórház nyugalmazott radiológus osztályvezető főorvosa 73 évet élt.
 
A pandémia ellenére sem változtak a vásárlási szokások a keszthelyi piacon.
 
A 12 méteres fenyőt a Bakonyerdő ajánlotta fel, a fát szerdán délelőtt állították fel a Fő téren.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár