+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ellenőrizték a temetőket
2019. október 31. csütörtök 19:02 - Keszthely
Ellenőrizték a temetőket
Keszthely polgármestere, Nagy Bálint és a város rendjéért, tisztaságáért felelős szakemberek a Mindenszentek és halottak napja előtt végigjárták a temetőket. Az önkormányzat által fenntartott sírkertek állapotát, tisztaságát ellenőrizték.

Nagy Bálint polgármester arról beszélt a szemlén a keszthelyi új temetőben, hogy a közelgő kegyeleti napok előtt az üzemeltetőnek fokozottan figyelni kell a köztemetők rendjére, a parcellák tisztaságára. A temetőbejárás új intézkedés. Korábban csak a lakott területen tartottak városszemlét. A jövőben nagyobb gondot fognak fordítani a város  által gondozott közterületek tisztaságára.

"Új szokást fogunk bevezetni Keszthelyen. Ennek a célja az, hogy a város vezetés ill. az érintett cégnek vezetői bejárjuk a különböző területeket, ebben az esetben a halottak napja és mindenszentek alkalmával a két keszthelyi temetőt fogjuk megnézni, hogy mik azok a tennivalók amiket a következő időszakban még meg tudnak tenni a cégvezetők ill. az illetékesek, hogy megfelelően, felkészülve várjuk a nagyszámú ide érkezőt."- mondta a polgármester.

Az 1987-ben megnyitott új temetőben már 3000 sír van. A sírok, síremlékek gondozása a hozzátartozók feladata. A távol élők kérhetik a temető gondnokságot a sírok rendbetételére. A parcellák közti utakon jól látható az ősz nyoma. A zöldterület, utak tisztítását a Városüzemeltető Kft. munkatársai végzik. A bejárás első helyszínén  akad bőven tennivaló.

"Látható az időjárásból adódóan, hogy elég sok falevél van még fenn a fákon. Ez a meleg időszak nem azt tette lehetővé, hogy ezt össze tudjuk takarítani és az ünnepekre már tiszta utak legyenek. Ez egy rendkívüli helyzet, én úgy gondolom, de azért megoldjuk mert láthatóan minden nap  a kollégák törekednek arra, hogy járhatóak legyenek az utak. A lehullott falevél összeszedésre kerüljön és a temetőből elszállítsák."- adott tájékoztatást a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Göncz Attila.

Mindkét sírkertben kihelyezett könnyen megközelíthető konténerek találhatóak ahová a hozzátartozók a sírok tisztításakor keletkezett hulladékot vihetik. De locsolókannákat, kerti szerszámokat sem kell vinni a keszthelyi köztemetőkbe. Több helyen elhelyezett tárolókból elvihetik használatra az emberek. A temetők  rendeltetés szerű használatához szükséges építményeket, közműveket és infrastrukturális létesítményeket is végignézték az első temetői szemlén ­- a város vezetőjével együtt- a szakemberek és megállapították mi az amit sürgősen gondozni, felújítani kell.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó