+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felelevenítik a Nagyváthy iskola történetét
2019. október 25. péntek 18:35 - Keszthely
Felelevenítik a Nagyváthy iskola történetét
A Nagyváthy iskola 75. évfordulója alkalmából szervez kiállítást a Balatoni Múzeum 2020-ban. A tárlat tárgyi emlékeken, fényképeken keresztül mutatja be az intézmény történetét. A múzeum munkatársai ezért felhívással fordulnak az egykori diákokhoz, pedagógusokhoz. Szívesen fogadják a birtokukban lévő tárgyakat, de kíváncsiak az iskola életével kapcsolatos történetekre is.

Több évtizeddel ezelőtti fényképeket mutatott Németh Péter. A Balatoni Múzeum igazgatóhelyettese, egykor Nagyváthy-s diák az iskola alapításának 75. évfordulója alkalmából rendez nagyszabású kiállítást jövő tavasszal. Az intézmény múltjából számos tárgyi maradt fenn, ugyanakkor a kiállítás szervezői kíváncsiak az egykori diákok, pedagógusok által őrzött fotókra és történetekre.

„Keszthely nagy múltú intézményéről van szó, így a keszthelyi Balatoni Múzeum kell, hogy rendezzen egy ilyen kiállítást. Nagyon sokan, több ezren végeztek az egykori Nagyváthy falai között, így ők joggal elvárhatják, hogy valamilyen módon megemlékezzünk erről az iskoláról. Nagyon sok anyagunk összegyűlt, tárgyi anyagok, dokumentumok, képek, viszont kíváncsiak lennénk, hogy az egykori diákoknál, egykori pedagógusoknál van-e még olyan tárgyi emlék, amit szívesen felajánlanának a kiállításra.” - tájékoztatott a Balatoni Múzeum igazgatóhelyettese.

Lángi Péter, a Nagyváthy iskola egykori igazgatóhelyettese megmutatta azt a kötetet, amely az intézmény történetét mutatja be 1945-től 2005-ig. A könyv jövő héten jelenik meg a széles közönség számára. A kötet fényképeken, leírásokon keresztül mutatja be az iskola életét a sporttól elkezdve a különböző versenyeken való részvételen át egészen a felnőttképzésig.     

„Szerencsére készült egy dolgozat az első 30 évről. Dr. Mándó Károly kolléga, aki a felsőfokon tanított, ő jelentette meg és kölcsönadta nekem. Korábban az iskolában is megvolt, de az szerintem a kölcsönzés viharai közepette valahogy elkallódott. Aztán voltak fényképek az első 10 évről például, azok mesélnek sokat. A diákok készítettek egy kis összefűzhető albumot, amiben fényképek meg szövegek is szerepeltek.” - mondta a Nagyváthy János Szakközépiskola nyugalmazott igazgatóhelyettese.

A Nagyváthy iskola történetét bemutató tárlat 2020 tavaszán nyitja meg kapuit. A Balatoni Múzeum munkatársai kérik mindazokat, akiknek bármilyen tárgyi emlékük vagy történetük van, hogy bocsássák rendelkezésre. A tárlat bontása után a kölcsönzött tárgyakat természetesen visszaszolgáltatják.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó