+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt az Ánizs
2019. október 15. kedd 14:00 - Keszthely
Megnyílt az Ánizs
Három év után ismét megnyitott az Ánizs. A belváros ikonikussá vált kávézója és pubja az előző üzemeltető Csom Tamás „Csocsó” tragikus halála miatt zárta be kapuit. Az új üzemeltetők szeretnék hasonló módon továbbvinni a vendéglátó egységet. Október 10-én nyílt meg az Ánizs.

A közkedvelt egységet egy hirtelen ötlettől vezérelve vette szárnyai alá Kapuváry Zsolt, aki több keszthelyi szórakozóhelyet üzemeletetett és üzemeltet ma is, köztük az 512-őt. Májusban kezdték meg a munkát az Ánizsban.

Kapuváry Zsolt üzemeltető: „Az épületet fel kellett újítanunk mindenféleképpen a tetőtől gyakorlatilag a pincéig szinte mindent. És igyekszünk azt folytatni, amit itt elkezdett az elődünk, illetve elkezdtek az elődeink. Igyekszünk ugyanúgy csinálni, mint ők, vagy hasonlóan megközelíteni talán ezt a dolgot.” 

A rusztikus hangulat megmaradt és október 10-én teltházzal nyílt meg az Ánizs. Az üzemeltetők célcsoportja a 20 év feletti, hétköznap dolgozó, középkorú emberek. A nyitás óta pozitívak voltak a tapasztalatok. Kiss "Csiró" Balázs a párjával jött el megünnepelni az évfordulójukat, már nagyon várták a nyitást. 

„Én régi 512-ős vagyok, hogy is mondjam, itt serdültem naggyá, Zsolti és Bea kezei alatt. Én már nagyon régóta zaklattam őket, hogy ezt az Ánizst kellene csinálni, ami azért elég ikonikus helye volt Keszthelynek. Csocsó – Isten nyugosztalja – ő érezte hogy kell ezt szívvel, lélekkel csinálni és én biztos vagyok benne, hogy Bea és Zsolti ugyanígy szívvel, lélekkel fogja csinálni” - nyilatkozta a férfi. 

A zenei kínáltban a retro, a jazz és a blues a fő irányvonal, de az elődökhöz hasonlóan akusztikus koncerteket is kívánnak szervezni. A pincéből szeretnének egy rendezvényhelyiséget kialakítani, az elképzelések közt szerepel, hogy tavasszal megnyitják a kerthelyiséget. Az üzemeltetők várják a vendégek visszajelzéseit és annak fényében alakítják az Ánizst.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Festetics családról hallhattak történeteket az érdeklődők, de a Kastélymesék is megelevenedtek.
 
A baráti társaság egy közösségi program keretében döntötte ki a hónap elején felállított fát.
 
A Georgikon Majormúzeumban várhatóan június közepén nyitnak a kiállítások is.
 
A hétvégén többen hajókáztak a Balatonon a rossz idő ellenére is.
 
A biztonsági előírásokat még be kell tartani, de bárki látogathatja a szentmiséket.
 
A gyenesdiási önkormányzat és a Kerbarát Kör változatos palántákkal várta az érdeklődőket pénteken.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó