Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Társasjátékok éjszakája - már Gyenesdiáson is
2023. jún. 6. kedd | Gyenesdiás
Társasjátékok éjszakája - már Gyenesdiáson is
Idén Gyenesdiás is benevezett a “Társasjátékok éjszakája” címet viselő kezdeményezésre. Tíz éve létezik nemzetközi ünnepnapja a társasjátékozásnak, ehhez kapcsolódik ez a hazai esemény. Életkortól függetlenül lehetett részt venni a hajnalig tartó játékpartin, amelyre családokat is vártak.

A játékszabályokat magyarázza Kőhalmi Balázs, a Varázshangok az Egészségért Egyesület vezetője. Gyenesdiáson, az Új Művelődési Ház emeletén közel kettőszáz játékkal várták a résztvevőket. A játékos kedvűek sorra próbálhatták ki a társasokat. Aradvári Nóra a barátnőjével jött: "Kedvenc játékom nincsen, viszont azt szeretném tervezni, hogy a hatig itt maradjak reggel. Tehát, hogy teljesítsem a challenge-et. Igazából Villő miatt vagyok itt, mert ő hívott. Megpróbálunk különböző társasokat kipróbálni az éjszaka folyamán."

A Gyenesdiási Társasjáték Klubot a Varázshangok Játszóház keltette életre. A társasjátékozás világnapjához hazánk tavaly csatlakozott először, a helyiek idén szervezték meg. Nem csak a legkisebbeknek, hanem a fiataloknak és a felnőtteknek is fontos a játék. "Én mondjuk kimondottan szeretem a gyorsasági játékokat, ezeket tényleg imádom. De szeretem a logikai játékokat is. Otthon is rengeteget játszunk, ami meg megtetszik, utánanézünk, és ha úgy van, akkor meg is vesszük. Otthon a húgommal, a családdal, barátokkal játszunk rengeteget" - mondta el Tóth Viktória Tímea.

A “Társasjátékok éjszakája” szombaton este hat órakor kezdődött és 12 órán át tartott. Az országos kezdeményezéssel olyan hagyományt szeretnének teremteni, amellyel minden évben figyelmet tudnak irányítani a hazai társasjátékos életre, a játék fontosságára. Kőhalmi Balázs hozzátette: "Úgy terveztük, hogy pici bevezető társasjátékokkal kezdünk, ismerkedéssel, egymással mindenki átveszi, amivel nagyon szeretne játszani, arra most van lehetőség, akkor ezt kipróbálja. Készültünk teával, kávéval, étellel, itallal, tényleg mindennel, hogy végig tudjuk, aki végig szeretne maradni az egész éjszaka alatt, akkor tudjuk megtölteni azért a bendőnket is. Ma is a szomjasokat is tudjuk oltani."

A résztvevők maguk hoztak otthonról enni- és innivalót, egyéb finomságokat. Gyenesdiáson nem csak társas, hanem ügyességi játékokkal is várták a résztvevőket. Idén több, mint harminc klub csatlakozott a “Társasjátékok éjszakája” kezdeményezéshez.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. aug. 23. szerda 18:02 | Várvölgy
A program célja, hogy növeljék a személyes találkozásokkal járó kikapcsolódási lehetőségeket.
| 2022. feb. 22. kedd 15:27 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyi Művelődési Ház első ízben csatlakozott a házasság hetéhez.
| 2022. jan. 26. szerda 16:41 | Keszthely
A Goldmark nagytermében szombatonként gyűlnek össze az érdeklődők, a klub 100 tagot számlál.
| 2019. máj. 29. szerda 19:18 | Keszthely
A Digitális Témahét 3D nyomtatóért zajló pályázatában a Közgazdasági Szakgimnázium is részt vesz.
| 2019. máj. 22. szerda 16:08 | Keszthely
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.