+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Együttműködés
2019. október 11. péntek 16:46 - Keszthely
Együttműködés
Még nagyobb lendületet vehet a város és a Helikon Kastélymúzeum partnersége – hangzott el Nagy Bálint és Pálinkás Róbert tegnapi sajtótájékoztatóján. Keszthely alpolgármestere és a kastély ügyvezetője beszámolt arról, hogy több beruházás is az önkormányzat és a Helikon Kastélymúzeum összefogásával valósulhat meg.

Múlt hét csütörtökön a keszthelyi képviselő-testület két témában is olyan döntést hozott, ami az önkormányzat és a Helikon Kastélymúzeum együttműködésest irányozza elő – mondta el Nagy Bálint alpolgármester. A testület tulajdonosi hozzájárulásokkal segíti a kastélyt, abban hogy a Vadászati Múzeum mögötti agárpálya megépülhessen és megvalósulhasson a Fenyves allé felújítása.

Nagy Bálint alpolgármester: „Azért fontosak ezek a beruházások, mert egyrészt a város és a Kastélymúzeum együttműködést meghatározzák, olyan konkrét projektek, amelyek a következő időszakban meg fognak valósulni. Ez az apropója a mai sajtótájékoztatónak. De a jelentősége még ennél is meghatározóbb, hiszen, amikor Keszthelyen, Keszthely térségében turizmusról beszélünk, akkor egyértelmű az, hogy a Festetics-örökséget és azon belül a Festetics kastélyhoz tartozó fejlesztéseket zászlóshajónak kell, hogy tekintsük.”

A sajtótájékoztatón Pálinkás Róbert kastélyigazgató elmondta, hogy nem egész kilenc milliárd forintos fejlesztési ütem előtt áll a Helikon Kastélymúzeum. Ennek része a például a fenékpusztai beruházás és parkbővítés is. Utóbbiban segített az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása. 

„Ezzel egy teljesen új léptékű együttműködés indult el Keszthely Város Önkormányzata és a Helikon Kastélymúzeum között” - fogalmazott a kastélyigazgató.  

Nagy Bálint hozzátette, a belföldi és nemzetközi turizmus szempontjából is nagyon meghatározó a Festetics örökség. A városvezető hangsúlyozta az elmúlt kilenc év fejlesztéseit és az elkövetkező beruházások jelentőségét: „Azt gondolom, hogy a városnak, sőt az egész térségnek gyakorlatilag az arculatát is meghatározzák. Hiszen olyan minőségi beruházásokról van szó, amelyek a meglévő, főszezonon kívül is biztosítják, hogy megfelelő turisztikai desztinációval és vonzerővel tudjon rendelkezni Keszthely.” 

Az eseményen elhangzott, tavaly 232 ezer látogatója volt a Helikon Kastélymúzeumnak, jelen adatok szerint 2019-ben újabb rekord várható hazánk leglátogatottabb kastélyában. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Giro d’Italia gyorsasági szakaszhajrájának helyszíne lesz a fürdőváros május 11-én.
 
Balatongyörök továbbra is tiltakozik a szolgálati kikötő ellen
 
A Városstratégiai Bizottság elnöke egy két hónapja húzódó parkolási bírság ügyében tette meg ezt a lépést
 
A Festetics György Zeneiskola pedagógusa a magyar kultúra napja alkalmából vehette át az elismerést.
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó