+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Balaton Camino - testnek és léleknek
2019. október 10. csütörtök 15:19 - Keszthely
Balaton Camino - testnek és léleknek
10 nap, 195 kilométer és több száz résztvevő - ez számokban az idei Balaton Camino. A gyalogtúrán a Balaton kevésbé ismert oldalát ismerhetik meg a résztvevők. A csapat a Balatonfűzfői vasútállomásról indult el október 5-én, Keszthelyre szerdán érkeztek meg a caminósok és csütörtökön folytatták útjukat az északi parton.

Megtöltötték a keszthelyi vasútállomást a Balaton Camino résztvevői. Itt gyülekeztek a túrázók a program hatodik napjának reggelén. Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna 2017-ben teljesítette először a Balaton Caminót. Az akkor még csak három fős esemény kinőtte magát, csak Keszthelyen mintegy 150 túrázó vágott neki az aznapra tervezett 14 kilométeres távnak. Céljuk, hogy megmutassák a Balaton kevésbé ismert oldalát.

„Minden napra van egy kitérőnk, ez általában valami kulturális kitérő, vagy egy templom, vagy egy olyan kilátóhely, amit mi magunk, személyesen is nagyon szeretünk és ajánlunk, de nem pont a Balaton mellett van, egy kicsit küzdeni kell érte. Majdnem minden napra van gasztro kitérőnk, Balaton Camino menü, ennek az a lényege, hogy jó áron, táplálót ehessenek a velünk tartók a karszalag segítségével és megtapasztalhassák a Balaton gasztronómiáját” - nyilatkozta Budavári Dóra szervező. 

Keszthelyről Balatonederics irányába indultak el a túrázók. Ezen a szakaszon a Szent Mihály kápolna és egy balatongyöröki étterem volt az ajánlott kitérő. A Balaton Caminót mindenki a saját tempójában teljesítheti, akár végig, akár csak egy-egy szakaszt bevállalva. A 195 kilométeres gyalogtúrát tíz nap alatt lehet végig járni. Olaszné Kispál Erika a Csongrád megyei Mindszentről érkezett: „Azért jöttem el, hogy ténylegesen tudjak pihenni, mert ha otthon elmegyek szabadságra, akkor csak a háznak a rendbetartásával foglalkozok, vagy ha mégis otthon vagyok, úgyis dolgozom, vagy esetleg orvoshoz tudok elmenni. Úgy gondoltam, hogyha elég messzire tudok eljönni az otthonomtól, akkor biztos tudok pihenni. Viszont csak az aktív pihenést tudom elfogadni és így ez a gyaloglás az egészségemnek is jót tesz.”  

A szervezők szerint a Balaton Camino feltöltődés és kihívás egyben, mindez úgy, hogy egy átlagember számára is teljesíthető. A lelki sík is fontos a fizikai teljesítmény mellett, de nagyon jó közösségépítő is a program. A Balaton Camino október 14-én éri körbe a Balatont Fűzfőnél. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó