+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Idősbarát Önkormányzat lett Hévíz
2019. október 9. szerda 19:16 - Hévíz
Idősbarát Önkormányzat lett Hévíz
Idősbarát Önkormányzat-díjat vehetett át Hévíz városa. A Zala Megyei Közgyűlés és Idősügyi Tanács által alapított elismerést minden évben két olyan település veheti át, akik idősügyi tevékenységük miatt példaként állíthatók a megye más települései elé. A kitüntetést az idei évben Hévíz mellett Páka is kiérdemelte.

Szulák Andrea műsorával köszöntötték a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából Hévízen. A város önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok aktívan részt vegyenek a település életében. Ennek érdekében számos civil szervezettel működnek együtt, 2011-ben pedig létrejött az időseket is támogató  Zonta Klub. Hévíz idősbarát tevékenységét Zala Megye Önkormányzata és Idősügyi Tanácsa Idősbarát Önkormányzat kitüntetéssel ismerte el.

„Erre nagyon büszkék vagyunk, hiszen számos esetben elmondtuk, és azt gondolom, hogy a mindennapjainkban is megtesszük azt, hogy foglalkozunk az idősekkel, foglalkozunk ezzel a korosztállyal. Mégpedig olyan irányba, és gyakorlatilag mondhatom, hogy az a fő kérdés nálunk, hogy megfelelően aktívan tudják élni ezt az időszakukat, legyen nekik megfelelő program, legyen nekik megfelelő lehetőség, hogy a nyugdíjas éveiket aktívan élhessék Hévíz városában, hozzájuthassanak minden lehetőséghez, és természetesen hogyha úgy alakul, segítséget is nyújtunk.” - mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Az ünnepélyes díjátadón Papp Gábor elmondta, az idősek azok, akik életük során Hévíz fejlődéséért dolgoztak, és sokan közülük ma is napi szinten tevékenykednek. Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke hozzátette, a 2007-ben alapított díjat olyan önkormányzatok kaphatják meg, akik tevékenységükkel példát mutatnak a megye többi települése számára. Az idei évben Páka és Hévíz érdemelték ki az elismerést.

„Mindkét településen látszik, hogy az önkormányzatnak, a képviselő-testületeknek jellemzően az időseket pártoló szemlélete van. Bevonják őket a települések közéletébe, számítanak a tanácsukra, a véleményükre. A szabadidős programoknál mindig arra is figyelnek, hogy minél több idős résztvevője legyen azoknak. Próbálják minél aktívabban tartani az időseket sportprogramokkal, gondoskodnak az egészségügyi szűrésekről, és a települések adottságait, lehetőségeit használják jól ki ennek érdekében.” - tájékoztatott Zala Megye Közgyűlésének alelnöke.

A rendezvényen elhangzott, a két díjazott önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a generációk közötti kapcsolattartásra is. Az ünnepségen fellépett a hévízi Tiszta Forrás Népdalkör is, akik a közelmúltban Lengyelországban képviselték a települést.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Ligetplexben premier és 3D-s filmeket is láthatnak a filmszínházak szerelmesei.
 
Az autópálya- és a megyematricákat is meg kell újítani január 31-ig.
 
Az akadémikusról készült alkotást péntek délelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között.
 
Könnyebb lett a parkolás a piac területén.
 
A szervezők szerint a beltéri és kültéri programokon is szép számmal vettek részt az érdeklődők.
 
Harminc éve szolgálja a szakma fejlődését a Keszthelyi Növényvédelmi Fórum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó