+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a világ leghosszabb bojlis horgászversenye a Balatonnál
2019. október 7. hétfő 12:31 - Keszthely
Véget ért a világ leghosszabb bojlis horgászversenye a Balatonnál
Véget ért a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. A szervezők szerint ez volt a világ leghosszabb pontyfogó versenye. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. beszámolója szerint a viadal az összfogást illetően nem hozott rekordot, de 358 darab 10 kg fölötti pontyot sikerült megfogni a résztvevőknek. A legnagyobb kifogott példány 26,5 kg-os volt. Szeptember 26. és október 5. között pontosan 100 csapat versengett a Balaton középső és a nyugati medencéjében.

100 csapat 400 versenyzője, 600 horgászbottal vadászott a Balaton kapitális pontyaira. Az idei verseny újdonsága az volt, hogy a legalább 7 darab 7 kg feletti pontyot megfogó csapat maradhatott versenyben. A sorsoláson az Alsógyenesi strandot kapták meg a Pontycentrum csapatának tagjai. A verseny harmadik napján, a déli órákban akadt horogra ez a kis híján 19,5 kilogrammos ponty. A horgászok számára örömteli és izgalmas a verseny lebonyolítása.

Hadnagy Sándor versenyző: „Így hogy 7 kilogrammon felül van a limit, gyakorlatilag sok csapat fog 7 kilogramm alatti halakat is, de így nagyon kiegyenlítetté teszi a versenyt, hogy nincs az, hogy a sok kishalat fogó csapatok elhúznak nagyon és a kevés nagyhalat fogó csapatok pedig hátrébb szorulnak. Így a verseny nagyon izgalmas, gyakorlatilag az utolsó óráig nagyon izgalmas tud lenni a verseny.”

A szervezők tudomása szerint ez volt a világ leghosszabb pontyfogó versenye. 187 órán keresztül tartott a megmérettetés, a 100 csapatból 40-nek sikerült legalább 7 darab 7 kilogrammos pontyot fognia. Végül 8 darab 20 kg feletti került a fényképezőgépek lencséi elé, több mint 50 darab 15-20 kg közötti és 300 darab 10+-os és rengeteg 7 kg feletti egyed adta ki a mezőny teljesítményét. A szervezőknek fontos célja a pontyhorgászat népszerűsítése. 

„Ami még fontos, a pontyhorgászat alapvetően arról szól, hogy mi ezeket a kapitális egyedeket megfogjuk és nem visszük haza, hanem lefényképezzük, ha esetleg van rajta sérülés, akkor lefertőtlenítjük és visszaengedjük. Ez egy abszolút kíméletes bánásmód, környezetvédelem. Ezek fontos dolgok és ha ezt maga, a bojlis társadalom tudja továbbvinni és ebben mi szerepet tudunk vállalni, akkor mi annak nagyon örülünk” - nyilatkozta Kerek Gergő szervező. 

A legjobb csapat 115 kilogrammos összfogással zárta az idei viadalt, Keszthelyen, a déli szabadstrandon is átlépték a 100 kilogrammos fogást, ami a negyedik helyre volt elég az ott horgászó román csapatnak. A szervezők több téren is növelni kívánják a számokat a jövő évi versenyre; a tervek szerint 111 csapat vehet részt bojlis versenyen és a pecásoknak  8 kilogramm feletti halakat kell kifogni a magyar tengerből.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó