+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Leaszfaltozták a Deák Ferenc és a Vak Bottyán utcát összekötő közt
2019. október 4. péntek 17:37 - Keszthely
Leaszfaltozták a Deák Ferenc és a Vak Bottyán utcát összekötő közt
Mintegy 2 millió forintból újult meg a Deák Ferenc és a Vak Bottyán utcát összekötő köz. A beruházást a Városstratégiai Bizottság saját forrásából finanszírozta. Az utca új aszfaltburkolatot kapott, így a babakocsival és kerékpárral közlekedők számára sem okoz nehézséget az áthaladás – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

Keszthely város képviselő-testülete a 2019-es költségvetésben mintegy 110 millió forintot különített el utak felújítására. Ez az összeg azonban nem fedezi az összes szükséges munkálatot, a pénzből a nagyobb volumenű beruházásokat finanszírozták. A Deák Ferenc és a Vak Bottyán utca közötti köz rendbe tétele régi kérése volt a városrész lakóinak, ezt a Keszthelyi Önkormányzat Városstratégiai Bizottságának saját forrásából sikerült felújítani.

„A bizottság az éves keretből 15 millió forintot különített el, amelyből a különböző városrészek lakossági igényeinek megfelelően tudtunk igényeket kielégíteni. Ez az igény, ez a kérelem, ez 2019 júniusában a bizottság úgy határozott, hogy 2 millió forinttal támogatja, és így a napokban megvalósulhatott ez a munka.” - mondta Dósa Zsolt, a Városstratégiai Bizottság elnöke.

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott a Keszthelyi Önkormányzat Városstratégiai Bizottságának saját forrásából számos kisebb beruházás valósulhatott meg. Ez a köz nagyon rossz állapotban volt, a babakocsival, kerékpárral közlekedők számára nehézkes volt az áthaladás. Csótár András,a  városrész önkormányzati képviselője elmondta, nagy öröm, hogy a köz mintegy 3 hónappal a határidő előtt elkészült. 

„Nagyon örülök neki, hogy a júniusi döntés után, miután decemberig lett volna határidő a köz elkészítésére, hiszen azt figyelembe kell venni, hogy a nagyobb utcák, fontosabb területek prioritást élveznek. Ennek ellenére most szeptember végére elkészült.” - tájékoztatott a keszthelyi 2. sz. választókerület önkormányzati képviselője.

A Deák Ferenc és a Vak Bottyán utca közötti közt már napok óta birtokba vehették a keszthelyiek. Az aszfaltozási munkálatokat a VÜZ Kft. végezte el.          

Regman Karola - Keszthelyi TV       

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó