+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hévíz a legbiztonságosabb desztináció
2019. október 3. csütörtök 16:22 - Hévíz
Hévíz a legbiztonságosabb desztináció
A fürdővárosba vezető utak mentén és a frekventált területeken, összesen 55 darab kamerát helyeztek ki Hévízen. Az önkormányzat saját forrásból, 89 millió forintból hajtotta végre a beruházást. A rendszer mai ünnepélyes átadóján elhangzott, hogy az itt élők mellett az idegenforgalom miatt is jelentős ez a fejlesztés.

Összesen 55 darab kamerát helyeztek el a fürdővárosban. A bevezető utak mentén rendszámfelismerő funkcióval ellátott kamerák találhatóak, több készülék pedig mozgatható is. A nagyfelbontású, infravetős berendezések a nap 24 órájában, időjárástól függetlenül rögzítik és továbbítják a felvételeket a helyi rendőrőrsre és a közterület-felügyeletre. A fejlesztést bemutató tájékoztatón Papp Gábor polgármester elmondta, ez egyfajta gazdasági beruházás volt az önkormányzat részéről, hiszen a turisztikában nagyon fontos kérdés a biztonság.

Papp Gábor polgármester: „Számos desztinációból érkező vendégeknek ez az első kérdése. Ezért is erősítettük, ezért is építettük ki ezt a dolgot. Ebből a szempontból valójában egy gazdasági lépés is, hiszen amikor tudják az emberek, az ide érkező vendégek már eleve. Ezt akár marketing területen is alkalmazzuk és elmondjuk ezt a helyzetet. Ez egy rettenetesen fontos kérdés nem csak a helyieknek, hanem az ide látogató vendégeknek is.”

Papp Gábor hozzátette: az önkormányzat saját forrásból, két ütemben, összesen 89 millió forintból hajtotta végre a fejlesztést. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrkapitánya szerint az ország legbiztonságosabb desztinációja lett így Hévíz.

„Vagyont érintő, vagy személyt sértő cselekmények pedig szinte kivétel nélkül elmaradtak az elmúlt időben. Ez úgy egyébként az ország egészében is alapvetően átalakult, de Zala megye még pregnánsabb. Azt gondolom, hogy egy egyébként nagyon jó állapotot sikerült technológiával úgy erősíteni, hogy a felszabaduló erő, azok más módon tudnak ebben a területi munkában részt venni” - nyilatkozta a főkapitány. 

A rendezvényen Zala megye kormánymegbízottja, Sifter Rózsa elmondta: ez a fejlesztés egy újabb példa arra, hogy a város figyel a lakosokra és az ide érkező vendégekre. Manninger Jenő országgyűlési képviselő is hangsúlyozta a beruházás turisztikai jelentőségét. Elmondta, a térségben újabb ilyen jellegű fejlesztés is lesz: „Annyira beváltak ezek a módszerek, hogy Keszthely városa is döntött már erről és hamarosan be is fogják vezetni. Az jó, hogy Hévíz vállalta – mint a turizmus központja – a vezető szerepet és a tapasztalatokat felhasználva tudják majd a következő rendszert így a másik városban, Keszthelyen bevezetni.”

A Hévízen kiépült kamerarendszer bővíthető és az önkormányzat ezt szeretné is megtenni. A tájékoztatón kiderült, hogy a rendszámfelismerő kamerák össze vannak kapcsolva egy adatbázissal, így a körözött gépjárműveket azonnal jelzi a rendszer.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jótékonysági teremlabdarúgó tornát szerveztek Keszthelyen 13 csapat részvételével
 
A várvölgyi rendezvény évről évre népszerűbb, melyre a környékbeliek is szívesen ellátogatnak.
 
Sok területen készítettek feltáró dokumentálásokat a Balatoni Múzeum munkatársai.
 
A lakosság száma azonban 2015 óta csökken, ennek megállítására pályázatok segíthetnek.
 
Hetedik alkalommal szervezték meg Sármelléken az Ólból üstbe elnevezésű kolbásztöltő versenyt.
 
Ezen a héten érdemes a papírokat kitölteni, hogy már a januári béreknél jelentkezzen a kedvezmény.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó