+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A négy elemmel ismerkedtek
2019. október 2. szerda 19:10 - Keszthely
A négy elemmel ismerkedtek
Minden napra jut program a Gyermekkönyvtárban Keszthelyen az Országos Könyvtári Napok keretében. Kreatív foglalkozáson vehettek részt a kicsik az első napon. Megismerkedhettek a négy fő elemmel,annak hatásaival és jelentésével is.

Magyar Szilvia a Gyermekkönyvtár vezetője. Harmadik osztályosoknak tartott ismeretterjesztő, játékos foglakozást. Az Országos Könyvtári Napok keretében fontos dolgokra hívta fel a figyelmet egy rendhagyó irodalom órán .Minden évben meg van a  fő téma,hogy mihez kapcsolódik program. Az idén a Földünk védelmére helyezve a hangsúlyt,a Tegyünk a földért címet kapta a rendezvény.Az első foglalkozás a kézműves foglalkozás volt.

"De nem csak kézműveskednek a gyerekek,hanem megismerkednek a négy elemmel és a születésüknek megfelelően készíthetik el a saját sárkányukat. Akár a tűz,a víz,a levegő vagy a föld sárkányát. Író-olvasó találkozók is lesznek,hiszen a programban benn van, hogy kapcsold ki  a TV-t,olvass minél többet!-adott tájékoztatást Magyar Szilvia.

A négy őselem megismerése mellett az azonos elemű jegyek horoszkópban való elhelyezkedéséről, jelentéséről is sokat megtudhattak a gyerekek. A   kis iskolások többsége tudta is  milyen jegyben született,de az ahhoz tartozó jelképeket, jelentéseket nem ismerték. Az órán azt is megtanulhatták.

"Megtudtam,hogy az eleme a mérlegnek a levegő,és most egy elemi sárkányt készítünk és ilyen kék mint a levegő."-mondta Jádi Csanád.

A különböző színű sárkányok gyorsan készültek az asztaloknál. Mindenki ügyeskedett. Egy technika teremmé alakult át a Gyermekkönyvtár olvasó terme. A közös munkának,beszélgetésnek nem csak az elkészült ceruzatartó volt az eredménye.  Miközben papírból vágták a sárkányokat rajzolta ,ragasztottak a  környezetünk védelméről egymás között is beszélgettek a gyerekek. 

"Nem használunk olyan sok-mondjuk – műanyag zacskót,meg mondjuk nem tüzelünk kertben és nem szennyezzük a környezetet nem szemetelünk."- mondta Berkes Petra.

A könyvtári napokon író-olvasó találkozókra is várják a gyerekeket és ami elmaradhatatlan a mesevár mindenkit olvasásra vár.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Teléevízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár