+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújították a várvölgyi orvosi rendelőt
2019. október 2. szerda 13:49 - Várvölgy
Felújították a várvölgyi orvosi rendelőt
A település a Belügyminisztérium - önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása kiíráson szerepelt sikerrel és nyert 30 millió forintos támogatást a rendelő felújítására. A Magyar Falu Programnak köszönhetően új orvosi eszközöket is vásárolhatnak az épületbe. A beruházást nagyon várták a községben, ez volt a járás legelmaradottabb háziorvosi rendelője.

A 70-es években épült az orvosi rendelő Várvölgyön. A körzet 1500 beteget számlál. A helyeik mellett a vállusiak is itt részesülnek a háziorvosi ellátásban. 1976. szeptember 26-án kezdte meg praktizálását a településen dr. György Endre. Azt mondja, munkássága megkoronázásának érzi ezt a felújítást. Több mint 30 éve várták ezt a fejlesztést. 

„89-90, akkor lett újra felújítva és kibővítve és azóta nem történt semmi. A tető teljesen elromlott, itt a nyakunkba csöpögött a víz, az ajtókon, a nyílászárókon süvített a szél, teljesen el voltak rohadva. Úgyhogy méltatlan körülmények között dolgoztunk, itt a járásban ez volt a leges legelmaradottabb” - nyilatkozta dr. György Endre háziorvos. 

Az önkormányzat a Belügyminisztérium kiírásárán pályázott. Az elnyert 30 millió forintos támogatást 1,5 millió forint önrésszel egészítette ki a település. Az épület teljes külső és belső felújításon esett át. A tavasszal megkezdett munkálatok során kicserélték a tetőhéjazatot, szigetelték a falakat, új nyílászárókat építettek be, akadálymentesítették a rendelőt, illetve tereprendezést is végeztek. Az egykori szolgálati lakás helyén alakították ki a védőnői tanácsadót, így mostantól egy épületben működhet a két ellátás. Az energiaellátást és a fűtést teljes egészében napelemek fogják biztosítani.

Barcza Balázs polgármester: „A belügyminisztériumi pályázatot kiegészíti a Magyar Falu Programban az orvosi eszközbeszerzés pályázat, amit szintén sikerült elnyerni. Ez mintegy 3 millió forintnyi új eszköz beszerzését jelenti. Erre most sajnos a dömping miatt várni kell, nyolc hét mire körülbelül megjönnek az első eszközök és akkor egy új eszközparkkal lesz felszerelve a rendelő.”

A rendelés jelenleg a régebbi védőnői szolgálat helyszínén zajlik. Várhatóan 1-2 héten belül már ide érkezhetnek a betegek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó