+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Magyar bajnoki címet hozott a 15 éves fiú
2019. szeptember 27. péntek 19:07 - Keszthely
Magyar bajnoki címet hozott a 15 éves fiú
Keszthelyen nagy hagyományai vannak a vitorlás sportnak. A balatoni vitorlásázás beivódott a város történetébe,életébe. Bajnokok,olimpikonok kerültek ki a város vitorlás klubjaiból. Azonban 25 éve egy -egy hajóosztályban nem születtek nagy eredmények. Optimist hajóosztályban a várakozást egy 15 éves fiú,Tóth Attila megtörte. Magyar bajnoki címmel térhetett haza a Csopakon megrendezett izgalmas Magyar Bajnokságról.

Tóth Attila 15 éves fiú. Büszkén mutatta  legújabb érmét amit vitorlás sportban nyert. Optimist hajóosztályban. Csopakon rendezték meg a magyar bajnokságot. Attila alig öt éve szeli a Balaton vizét.   Keszthelyen kezdett vitorlázni,jelenleg a Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet tagja. Nagyon komolyan veszi a sportot amit választott. S ha már sportol,versenyez is és a ha versenyre kell készülni akkor a szabadidő maga a sport. Nyáron minden nap vítorlát bontott,tanévben csak a hét végi napok jutnak edzésre. A magyar bajnokságra  nem volt külön felkészülés.-mondja a szerény fiú akinek kis szélben versenyeken mindig a rajt a legnehezebb.

"A bajnokságon az első futamot meg tudtam nyerni,utána egy kisebb rosszabb futam volt amin 3.lettem-de az még nem volt olyan rossz-. Majd meg tudtam nyer a 3. futamot is és az utolsó nap,a negyedik futamba egy nagyon rosszat ötödiket mentem ,eléggé szomorú voltam de az utolsó futamot meg tudtam nyerni,így én lettem az ifjúsági bajnok."-mondta Tóth Attila.

Az erős mezőnyben 130 versenyző közül sikerült Attilának a dobogó legfelső fokára állnia. Ősztől megválik szeretett hajójától,hajóosztályt vált .

"29-es hajóosztályba ülök,ami egy két személyes hajóosztály és sokkal gyorsabb,nagyobb és instabilabb. A csapattársam az még ,hogy ki lesz nincs meg pontosan. DE már meg vannak  a kiszemeltek. És nagyon várom ."-adott tájékoztatást a versenyző.

A Vajda Gimnázium tanulója  számos külföldi versenyen is bizonyított.. Nàpoly, Garda tó,Spanyolország,Görögország,Szlovénia,Hollandia vizei sem ismeretlenek  számára.  Eljutott a Karib tengeren megrendezett világbajnokságra is Antigua szigetére. De ami igazán szívet melengető számára az  a Balaton vizén elnyert magyar bajnoki cím.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus