Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Hatalmas a jelentősége a kisvállalati szektornak
2019. szep. 26. csütörtök | Keszthely
Hatalmas a jelentősége a kisvállalati szektornak
A kisvállalati szektort célozta meg a Zalai innovatív foglalkozási paktum konferenciája. A tegnapi rendezvényen Csath Magdolna közgazdász elmondta, hogy a munkavállalók ¾ része a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál dolgozik ma Magyarországon. Az eseményen kiderült, a 2021-ig tartó megyei foglalkoztatási projekt célkitűzései az időarányoknak megfelelően jól teljesültek eddig.

Hatalmas a jelentősége a kisvállalati szektornak – mondta előadásában Csath Magdolna közgazdász. A Szent István és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora hangsúlyozta, hogy az esetlegesen elképzelhető gazdasági válság esetén ez a szektor az, ami nagy valószínűséggel nem bocsátja el dolgozóit. A szakember úgy fogalmazott, a kisvállalatok emberközelibbek.

„Jobban ismerik a kedves vevőket, be vannak esetleg épülve a falu, a város közösségébe és erre óriási szükség lesz. Kellenek olyan cégek, amik az emberekhez közel vannak és nem csak a hatékonyságra, a tömegtermelésre, a profitorientációra gondolnak, amikor termelnek, hanem a környező emberekre is. Ez egy elfogadott gondolat egyébként, mielőtt valaki azt gondolná, hogy ilyen naiv vagyok, hogy igencsak megnő a szerepük és a fontosságuk a kisvállalatoknak” - fogalmazott Csath Magdolna közgazdász.   

Keszthelyen az egyik legmeghatározóbb szektor a kis- és középvállalkozásoké – mondta a konferencia megnyitóján Nagy Bálint. Keszthely alpolgármestere kifejtette, kiemelt szereplőként kell kezelni ezeket a gazdasági társaságokat. Az ilyen fórumok pedig jó lehetőséget nyújtanak a párbeszédre.

Nagy Bálint alpolgármester: „Önkormányzati oldalról azon vagyunk, hogy minél több olyan fórum és minél több olyan lehetőség legyen, ahol a problémákat felvetve, illetve azokat közösen megoldva az érintett KKV vezetőkkel együtt tudjuk megtervezni a problémák megoldását és meg is valósítsuk ezeket a megoldandó feladatokat. Éppen ezért a jövőben is nagy hangsúlyt kívánunk arra fektetni, hogy rendszeresek legyenek ezek a megkezdett egyeztetések.”

A megyei foglalkoztatási paktum 2017-ben indult. Célja, hogy öt év alatt 630 álláskeresőt vonjon be Zalában a munkaerő-piaci szolgáltatásokba. Kovács Károly paktummenedzser előadásában elmondta, az önfoglalkoztatás, vagyis a vállalkozások terén nagyon jók az eddigi eredmények. 

„190 fő került foglalkoztatásba, 40 önfoglalkoztató lett. Ez az abszolút sikertörténet. Tegnap az hangzott el, hogy ebben már elfogyott a pénz, de ezt a pénzt meg kell teremteni, hogy újabb önfoglalkoztatási lehetőségeket tudjunk biztosítani a megyébe. Jelen pillanatban a 40 vállalkozásból, ami a paktum keretében le tudott indulni , 1 olyan van aki nem tudta tovább vinni és megszüntette a vállalkozását. Mindenki túl él, virul és működteti a cégét” - mondta előadásában a paktummenedzser. 

A nagy érdeklődés mellett zajló fórumon számos keszthelyi és térségbeli mikro- és középvállalkozás képviselője vett részt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. júl. 13. kedd 15:42 | Keszthely
118 fő munkába állását segítette a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban zajló együttműködés.
| 2018. okt. 10. szerda 10:15 | Keszthely
A keszthelyi Paktumiroda megtartotta első workshopját.
| 2018. jún. 7. csütörtök 17:07 | Keszthely
A nők munkavállalásában nyújt segítséget az iroda.
| 2014. júl. 17. csütörtök 12:20 | Keszthely
Lezárult a foglalkoztatási paktum egyik - 20 hónapos - projektje.
| 2014. feb. 7. péntek 10:25 | Keszthely
Az ilyenkor megszokottól eltérően jelentősen csökkent az álláskeresők száma.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.