+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hatalmas a jelentősége a kisvállalati szektornak
2019. szeptember 26. csütörtök 17:43 - Keszthely
Hatalmas a jelentősége a kisvállalati szektornak
A kisvállalati szektort célozta meg a Zalai innovatív foglalkozási paktum konferenciája. A tegnapi rendezvényen Csath Magdolna közgazdász elmondta, hogy a munkavállalók ¾ része a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál dolgozik ma Magyarországon. Az eseményen kiderült, a 2021-ig tartó megyei foglalkoztatási projekt célkitűzései az időarányoknak megfelelően jól teljesültek eddig.

Hatalmas a jelentősége a kisvállalati szektornak – mondta előadásában Csath Magdolna közgazdász. A Szent István és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora hangsúlyozta, hogy az esetlegesen elképzelhető gazdasági válság esetén ez a szektor az, ami nagy valószínűséggel nem bocsátja el dolgozóit. A szakember úgy fogalmazott, a kisvállalatok emberközelibbek.

„Jobban ismerik a kedves vevőket, be vannak esetleg épülve a falu, a város közösségébe és erre óriási szükség lesz. Kellenek olyan cégek, amik az emberekhez közel vannak és nem csak a hatékonyságra, a tömegtermelésre, a profitorientációra gondolnak, amikor termelnek, hanem a környező emberekre is. Ez egy elfogadott gondolat egyébként, mielőtt valaki azt gondolná, hogy ilyen naiv vagyok, hogy igencsak megnő a szerepük és a fontosságuk a kisvállalatoknak” - fogalmazott Csath Magdolna közgazdász.   

Keszthelyen az egyik legmeghatározóbb szektor a kis- és középvállalkozásoké – mondta a konferencia megnyitóján Nagy Bálint. Keszthely alpolgármestere kifejtette, kiemelt szereplőként kell kezelni ezeket a gazdasági társaságokat. Az ilyen fórumok pedig jó lehetőséget nyújtanak a párbeszédre.

Nagy Bálint alpolgármester: „Önkormányzati oldalról azon vagyunk, hogy minél több olyan fórum és minél több olyan lehetőség legyen, ahol a problémákat felvetve, illetve azokat közösen megoldva az érintett KKV vezetőkkel együtt tudjuk megtervezni a problémák megoldását és meg is valósítsuk ezeket a megoldandó feladatokat. Éppen ezért a jövőben is nagy hangsúlyt kívánunk arra fektetni, hogy rendszeresek legyenek ezek a megkezdett egyeztetések.”

A megyei foglalkoztatási paktum 2017-ben indult. Célja, hogy öt év alatt 630 álláskeresőt vonjon be Zalában a munkaerő-piaci szolgáltatásokba. Kovács Károly paktummenedzser előadásában elmondta, az önfoglalkoztatás, vagyis a vállalkozások terén nagyon jók az eddigi eredmények. 

„190 fő került foglalkoztatásba, 40 önfoglalkoztató lett. Ez az abszolút sikertörténet. Tegnap az hangzott el, hogy ebben már elfogyott a pénz, de ezt a pénzt meg kell teremteni, hogy újabb önfoglalkoztatási lehetőségeket tudjunk biztosítani a megyébe. Jelen pillanatban a 40 vállalkozásból, ami a paktum keretében le tudott indulni , 1 olyan van aki nem tudta tovább vinni és megszüntette a vállalkozását. Mindenki túl él, virul és működteti a cégét” - mondta előadásában a paktummenedzser. 

A nagy érdeklődés mellett zajló fórumon számos keszthelyi és térségbeli mikro- és középvállalkozás képviselője vett részt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó