+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Utolsó rendes tanácskozását tartotta a jelenlegi testület
2019. szeptember 26. csütörtök 17:09 - Keszthely
Utolsó rendes tanácskozását tartotta a jelenlegi testület
Utolsó rendes ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő testület az októberi helyhatósági választások előtt. A város gazdasági társaságainak működése mellett számos pályázati téma is napirenden volt. A Kísérleti utcai tagóvoda építési beruházásának kivitelezőjéről döntés is született a tanácskozáson és arról is határoztak, hogy az önkormányzat jövőre is részt vesz a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatban.

Napirenden voltak a város tulajdonában álló gazdasági társaságok első félévi gazdálkodásai. A HUSZ, a KETÉH, a VÜZ, a Városfejlesztő, valamint a Keszthelyi Televízió Kft-ék tájékoztatóit elfogadta a testület.

Döntöttek az idei költségvetés és a helyi építési szabályzat módosításáról és arról, hogy a város ezúttal is részt vesz a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatban.

Részletes tájékoztató került a városatyák elé az önkormányzatot, intézményeit és gazdasági társaságait érintő nagyobb volumenű pályázatokról.

Az ülésen kiderült, hogy átalakítják az Új köztemető ravatalozóját. A grémium hozzájárult, hogy a KETÉH homlokrakodó gépet vásároljon. Kérelemmel fordult a testülethez az Alapellátási Intézet vezetője, illetve a Helikon Kastélymúzeum. Beszámoló is napirendre került a Keszthelyi Kilométerek tapasztalatairól.

Döntöttek a Kísérleti utcai tagóvoda építési beruházásának kivitelezőjéről, és arról, hogy konzorciumi együttműködés keretében pályázatot nyújtanak be a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra. A leromlott városi épületek rehabilitációja Keszthelyen című pályázati támogatás szerződését pedig megkötheti a település. fordulójában került a testületi tagok elé a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésének előkészítéséről szóló napirend.

Bérleti- helyiséghasználati szerződésekről és ingatlanügyekről is tárgyaltak.

Sürgőségi pontként a Balaton Vívóklub kérelme és a kertvárosi belterületi csapadékvíz védelmi rendszer fejlesztése is napirendre került. Zárt ülésen téma volt a városi könyvtár igazgatói feladatinak ellátása, és a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány tisztségviselőinek ügye. 

Az ülésről készült felvételt teljes hosszában megtekinthetik hétfőn, a Keszthelyi szemmelt követően az Önkormányzati Híradóban.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó