+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Virtuozitás és elegancia
2019. szeptember 25. szerda 14:07 - Alsópáhok
Virtuozitás és elegancia
Hazánk egyik legsikeresebb táncegyüttese lépett fel szombaton Alsópáhokon. A Botafogo fő profilja a latin táncok és ezeknek a versenyformája. Ezen kívül más táncformákat is láthatott a közönség. Egy pályázati támogatásnak köszönhetően az előadás megtekintése ingyenes volt. A projekt keretében Alsópáhokon legközelebb október 26-án várják színvonalas koncertre a közönséget.

A Botafogo hazánk egyik legeredményesebb táncegyüttese. Az 1986-ban alakult társaságnak már a kezdeti évben nagy sikerei voltak. Az 1993-ban megrendezett televíziós amatőr tehetségkutató versenyen, a "Ki Mit Tud?" -on aratták első sikereiket a nagyközönség előtt. Nagy létszámmal, 20-25 párossal dolgozik a Budakeszi székhelyű együttes.

Dézsi Klaudia profi magyar bajnok táncos: „Jelenleg inkább páros táncokban vagyunk jelen, a formáció már annyira nincs, viszont többszörös formációs magyar bajnok a Botafogo csapata, jelenleg pedig több párosa is magyar bajnoki döntős, illetve magyar bajnoki dobogós.” 

A hastánctól kezdve a keringőkön át a latin ritmusokig számos műfajban szórakoztatták az egyesület táncosai az alsópáhoki közönséget. A Művelődési Házban rendezett esten helyet kapott a virtuozitás, a humor, az erotika és minden olyan „botafogós” táncnyelven írt mozdulat, ami alapja a közönség elkápráztatásának.

„Természetesen több részletet előadunk ezekből a koreográfiákból, hiszen már rengeteg merítési lehetőség van, a múltbéli koreográfiákból mindig vannak elemek, amiket beleteszünk az újabb és újabb táncelőadásokba is” - nyilatkozta Urbán Tamás, a Botafogo versenytáncosa.   

A táncelőadást ingyen tekinthette meg a közönség egy pályázati támogatásnak köszönhetően. Sármellék, Alsópáhok, Zalaapáti, Szentgyörgyvár és Esztergályhorváti települések közösen nyertek finanszírozást a közszolgáltatások fejlesztésére. A 249 millió forintos projektben lehetőség van rendezvények lebonyolítására is. Alsópáhokon legközelebb október 26-án rendeznek Aranyakkord koncertet a Quimbyből ismert Kiss Tibi és Vastag Gábor részvételével.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó