+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Futás a cserszegtomaji dombok között
2019. szeptember 24. kedd 17:26 - Cserszegtomaj
Futás a cserszegtomaji dombok között
Családias hangulat, változatos pálya, szép környezet – a legtöbb futó ezek miatt vesz részt évről-évre a Cserszegtomajfutáson. A szombaton már negyedik alkalommal megrendezett sporteseményen idén is új pályát jelöltek ki, mely felölelte a település változatos arculatát. A szervezők a sportélmény nyújtása mellett a közösségépítés céljával hívták életre a programot.

210 futó vágott neki a Cserszegtomajfutásnak. A körülbelül 7,8 km hosszú, 100 méter szintemelkedésű pályát idén új nyomvonalon jelölték ki. A dimbes-dombos cserszegtomaji utcákon hatod-, harmad- és félmaraton távokat teljesíthettek a futók.

„Valamint hoztunk egy olyan távot is,a mit első körnek neveztünk el, azoknak akik most kezdenek mozogni. Egy 2,3 kilométeres enyhébb emelkedésű pályát, ahol akár a kocogás, séta is megengedett” - nyilatkozta Juhász Péter szervező. 

A fiatal korosztálynak külön futamot is indítottak délután, de a 7,8 kilométeres távon is indultak 10 évnél fiatalabb futók is. A szervezők örömmel összegezték, hogy ilyen sok gyermek még nem indult a verseny történetében. Mecseri Máté is a gyermekek mezőnyét gazdagította: „A pálya az nagyon tetszik, azért mert minden évben más pálya van és nagyon jó hangulat is van.” 

A résztvevők szerint leginkább a családias hangulat jellemzőa Cserszegtomajfutásra. A mezőny javát a keszthelyiek és helyiek tették ki, de Zalából, Veszprém megyéből és a fővárosból is érkeztek résztvevők. Király Erikának 54 perc alatt sikerült teljesíteni a 7,8 kilométert: „Célom az, hogy a fiatalokat sportra buzdítsam, a keresztlányomat hoztam el, hogy mutassa meg, hogy igenis a fialtok is sportolhatnak, ez a cél.”

A szervező Cserszegtomajfutás  Sportegyesületet az önkormányzat támogatja. A településvezetés számára fontos, hogy teret adhassanak a sportnak és az egészséges életmódnak. 

Bartha Gábor polgármester: „Örülök neki, hogy ezt az útvonalat így tűzték ki, mert ez azt is jelenti, hogy megnézik, megszeretik még többen, testközelből is találkoznak Cserszegtomajjal. Egy nagyon szép lakott, romantikus, vadregényes tájakat is felölelő pálya. Azok akik ezt egy körben megfutják, én biztos vagyok benn, hogy visszajönnek.”

A szervezők elsődleges célja a versennyel a közösségépítés. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A vállalkozások továbbra is szállíthatják a hulladékot a KETÉH telepre.
 
Keszthely polgármestere 100 darab mosható maszkot vett át kedden délelőtt a Krokker házaspártól.
 
A koronavírus miatt a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását.
 
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város.
 
A pedagógusoktól és a szülőktől is nagy erőfeszítést kíván az otthoni tanulás.
 
Hogyan telik az idő a házi karanténban? Egy balatonszentgyörgyi család mindennapjaiba tekinthetünk bele.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó