+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A fürdővárosok adják a szakmaiságot, Szerbia a vendégeket
2019. szeptember 24. kedd 17:22 - Zalakaros
A fürdővárosok adják a szakmaiságot, Szerbia a vendégeket
Zalakaroson folytatott előkészítő megbeszéléseket a Magyar Fürdővárosok Szövetsége és a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara. A szerb fél célja, hogy megismerje az itteni egészség- és gyógyturizmust, és tapasztalatait a Vajdaságban élénkülő termálfürdőknél hasznosítsa. A pénteki egyeztetésen elhangzott: magyar fél adja a szakmaiságot, a szerbek pedig újabb vendégekkel szolgálhatnak a hazai fürdőknek.

Hazánk 137 településén van fürdőhely, ezek közül 68 gyógyvizes létesítmény. Az érdekérvényesítést, marketingtevékenységet és fejlesztési feladatokat ellátó Magyar Fürdővárosok Szövetségének 41 tagtelepülése van. A szövetség szerint európai színvonalú fürdőkkel rendelkezik hazánk és ezek a legnépszerűbb hazai úticélok.

A Fürdővárosok Szövetségének célja, hogy bővítse együttműködéseit. Ennek legújabb példája a Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamarával alakuló megállapodás. A szerbiai szervezet képviselője azért látogatott el Zalakarosra, hogy megismerje a magyarországi fürdőturizmust.

Magyarországon nagyon fejlett a fürdőturizmus. Szeretnénk az itteni jó tapasztalatokat átépíteni Szerbiába – fogalmazott a kamara turizmusért felelős elnökhelyettese. Dragica Samardzic elmondta, hogy vannak termálvizeik, de nincsenek jó termálfürdőik. Az együttműködéstől azt is remélik, hogy a szerb turisták a dél-magyarországi fürdők mellett például Zalakarost is felfedezik. 

Az együttműködést előkészítő tárgyaláson a Fürdővárosok Szövetségének elnöke kifejtette, cél, hogy egymást erősítve az egészség- és gyógyturizmusban további sikereket érjenek el. Szabó Zoltán úgy fogalmazott, több síkja és lehetősége van ennek az alakuló kapcsolatnak: „Az egyik, talán legfontosabb, hogy a Vajdaságban elkezdődött a fürdőfejlesztés és igazából azokat a sikereket, azokat a sikeres fürdőket akarják modellezni, ami itt Magyarországon van, ami a Fürdővárosok Szövetségének tagjainál megtalálható. Természetesen ő nekik igényük is van arra, hogy ne csak otthoni fürdőket vegyenek igénybe, hanem Magyarországra jöjjenek az ottani vendégek. Tehát mi a szakmaiságot adjuk, ők pedig a vendéget nekünk.”

A tárgyaláson a felek keresték azokat a metszéspontokat, amikben együtt tudnak működni. Elhangzott, akár EU-s pályázatokban is elképzelhető az összefogás. A Vajdasági Kereskedelmi és Iparkamara meghívta a Magyar Fürdővárosok Szövetségét az október 3-i utazás kiállításukra. Várhatóan itt írják alá a felek az együttműködési megállapodást. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó