+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hévíz is csatlakozik az Európai Sporthéthez
2019. szeptember 20. péntek 15:42 - Hévíz
Hévíz is csatlakozik az Európai Sporthéthez
Jövő héten rendezik meg az egész kontinensen az Európai Sporthetet. Az Európai Bizottság által létrehozott esemény lényege, hogy mozgásra ösztönözze a lakosokat. Idén a Magyar Fürdőszövetség is csatlakozott a kampányhoz, így többek között a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház is változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Itt a hévízi Tófürdő területén vízitornát, Tókerülő Nordic Walkingot és többek között gerinctornát is fognak szervezni a jövő héten. Minden napra terveztek sportolási lehetőségeket, melyekre nem csak a pácienseket, a környékbeli lakosokat is várják.

A jövő heti eseményről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők ma délelőtt. Mint elhangzott, a betegek számára is könnyen teljesíthető feladatokkal készülnek. Záróprogramként szervezik meg a Tóátúszást, melyhez hasonlót még soha nem rendeztek.

„Azért van a felhívásban is idézőjelbe téve, mert ez a tóátúszás ez 100 méter úszást tesz lehetővé, követel a résztvevőktől. Ez a 100 méter ez az A épület keresztjétől indul és az I épület óratoronyhoz van érkezés. A résztvevőknek egy órájuk van a távon teljesíteni, úgy, hogy a vízimentőszolgálat biztosítja a résztvevők biztonságát.” - mondta el dr. Csiszár Béla az esemény mentora.

Az intézmény első alkalommal csatlakozott az Európai Sporthéthez. Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta, a program során igyekeztek olyan mozgásformákat kitalálni, melyek a kórház profilját is hangsúlyozzák a sport népszerűsítése mellett.

„Mi egy egészségturizmust végző intézet, rehabilitációt végző intézet vagyunk. Azért is tartottuk fontosnak, hiszen mozgásszervi rehabilitációval foglalkozunk és azon mozgásszerveknek az elváltozásaival, betegségeinek a rehabilitációival, amelyeknek mind a megelőzésében, mind pedig egy elért gyógyulási szint fenntartásában rendkívül fontos a mozgás.”

A hévízi események ingyenesen látogathatóak, de a vízitorna, a gerinctorna és a Tóátúszás csak Tófürdő belépő megváltással vehetők igénybe. Az Európai Sporthét célja, hogy minél több emberrel megismertesse a sport örömét és a mozgás fontosságát. Az országban összesen 546 eseményhez csatlakozhatnak az érdeklődők, Zala megyében 74 lehetőség nyílik a számukra. A programokról az esemény honlapján találhatnak bővebb információkat az érdeklődők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó