+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átadták a teljesen felújított Fürdő Hotelt Zalakaroson
2019. szeptember 20. péntek 15:13 - Zalakaros
Átadták a teljesen felújított Fürdő Hotelt Zalakaroson
Az önkormányzati tulajdonú szállodát a Zalakarosi Fürdő üzemelteti. A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program, ezt a város saját erővel egészítette ki. A csütörtöki átadáson elhangzott, hogy a minőségi szálláshelyekkel és szolgáltatásokkal nem csak a vendégéjszakák számát, hanem az egy főre jutó költés összegét is növelhetik a fürdővárosban.

Kívül és belül is teljesen felújították a szállodát. A 23 szobás, 60 fős kapacitású hotelt csak a főút választja el a Zalakarosi Fürdőtől. A szálláshely foglalása fürdőhasználatot is biztosít a szállóvendégek számára.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója: „Nekünk nagyon fontos, hogy a fürdővendégeink között már el tudjuk adni a szállodát és bízunk is benne, hogy így könnyebb lesz az értékesítése. Minden vendég megkapja a komplex fürdőbelépőjegyet és a fürdő összes létesítményét látogathatja valamennyi vendégünk és ki-be járhatnak természetesen napközben a fürdőből. Ez több mint 10 ezer vendégéjszakát generál itt Zalakaroson és a számításaink szerint több mint 10 ezer fürdővendéget a fürdőben.”

A hotel egy teljesen átalakult gasztronómiai egységgel várja a vendégeket. Kicserélték a bútorzatot és a legújabb gépekkel szerelték fel a konyhát. A szobák is új berendezést és burkolatokat kaptak, a vizesblokkokat is felújították és egy akadálymentesített szobát is kialakítottak a földszinten. A szállodai szoftver mellett a riasztórendszert is korszerűre cserélték és új honlapot is készítettek. 

Az ünnepélyes átadón a tulajdonos képviseletében a város polgármestere, Novák Ferenc elmondta, a szolgáltatások minőségének a javításával a vendégek költekezését tudják ösztönözni Zalakaroson: „Nagyon jó eredményeink vannak, ugyanakkor van mit bőven javítani, nem csak az eredményeken, hanem elsősorban az egy főre jutó költést tekintve. Ezt csak úgy tudjuk, ha több szolgáltatást nyújtunk és felújítunk és több lehetőséget biztosítunk a vendégek számára, ez a beruházás ezt tette lehetővé.”

A Kisfaludy-program 103 millió forinttal támogatta a beruházást – hangsúlyozta Manninger Jenő. A térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy az önkormányzat eddig mintegy 60 millió forint önerővel járult hozzá a felújításhoz. A politikus kifejtette, a szálláshely-fejlesztési program célja, hogy elavult szállodák és panziók felújítására adjon támogatást. 

„Ez tulajdonképpen egy gazdasági befektetés, tehát nem egy üres támogatás, hanem egy olyan amit meg kell termelni. Nyilvánvalóan az állam, a költségvetés számíthat rá, hogy az adóbevételek formájában meg fog térülni majd, de megtérül a helyi önkormányzatnak is ilyen értelemben, hogy ők a tulajdonosok. Itt nyilvánvaló, hogy ha egy szálloda magasabb színvonalon tud szolgáltatni, akkor könnyebben találnak vendéget és némileg magasabb árat is lehet elkérni” - nyilatkozta a politkus. 

Manninger Jenő hozzátette: a Kisfaludy-program keszthelyi, gyenesdiási, hévízi és kehidakustányi szálláshelyeket is támogat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó