+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több fejlesztés is elkészült Cserszegtomajon
2019. szeptember 17. kedd 16:50 - Cserszegtomaj
Több fejlesztés is elkészült Cserszegtomajon
Megújult udvaron játszhatnak a cserszegtomaji óvodások. A múlt héten adták át a felújított játékokat az intézményben, így korszerű csúszdán, hintán és homokozóban szórakozhatnak a gyerekek. A fejlesztés az önkormányzat segítségével valósult meg. A hétvégén több fejlesztés helyszínénél is szalagot vágtak, hiszen új híddal, járdával és buszmegállókkal is gazdagodott a település.

A szalagátvágást követően már az új csúszdán játszhatnak a gyerekek a Cserszegtomaji Pipacs Óvoda udvarán. Több korszerűsítés is megvalósult a helyszínen az óvodások nagy örömére. A csúszda mellett hintát és homokozót is kaptak.

„Az a homokozó azért tetszik, mert szeretem a színét, csak még nem voltam benne.” - mondta el Rezes Lili.

A megújult játszóteret ünnepélyes keretek között adták át, melyen a gyerekek is felléptek. Énekkel és tánccal lepték meg a népes közönséget az óvoda udvarán. Az ünnepségen Szalai Klára óvodavezető köszönetet mondott a képviselőtestületnek és a kivitelezőknek is a gyors munkáért. Mint elmondta, jelenleg 120 gyermek jár az óvodába, akiknek biztonságáról kötelesek gondoskodni.

„Nagyon boldogok vagyunk, mert ez már nagyon kellett. Gyönyörű szép népi játékok voltak itt az udvaron, de sajnos mivel fából készültek tönkrementek, vagy sorba mennek tönkre. Igazából a szép régi népi játékokból alig tudok már valamit megmutatni. Azt mondják, hogy fejlődni kell, úgyhogy mi is fejlődtünk és most már az igényes fém játékeszközökből kaptunk és reméljük, hogy majd az évek során így tudjuk bővíteni az udvart.”

Az önkormányzat korábban pályázatot nyert az óvodafejlesztésre. Ebből egy új csoportszobát, öltözőt és átalakításból egy irodát is meg tudtak valósítani. Ezek is a nyáron készültek el, melyeket szeptember 2-án már birtokba vehettek az ovisok. Az udvari fejlesztés önkormányzati pénzből valósult meg.

„Mivel két játszótéren már kipróbáltunk egy játszótérépítő céget és nagyon jó tapasztalatunk van, ezért hozzájuk fordultunk és rajtuk keresztül az óvoda udvarának játszóterének a felújítása is megtörtént.” - ismertette Bartha Gábor.

Cserszegtomajon az elmúlt időszakban nagy mértékű fejlesztések valósultak meg. A tavaly szeptemberi áradások miatt is szükségessé vált a Csókakői-híd felújítása, melyen már biztonságban lehet közlekedni. Ezt a Vis major pályázatból tudták finanszírozni. A Csókakői utcában megújult a járda is, a hivatal épülete elé pedig zebrát festettek és buszmegállókat is állítottak. Ezekből Hévíz, illetve Rezi felé utazhatnak a lakók. A fejlesztések mintegy 100 millió forintból valósultak meg.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus