+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári szezon: nem csökkent a vendégek száma
2019. szeptember 13. péntek 08:16 - Keszthely
Nyári szezon: nem csökkent a vendégek száma
Az idei nyári szezon hasonló volt, mint a tavalyi - összegezve ez a vélemény szűrhető le Keszthely turisztikai szereplőinek gyors mérlegéből. Tovább nőtt a magyar vendégek száma, de jelentős volt a németajkú, valamint a lengyel, cseh, szlovák területről érkezőké is. A város a programok szinte teljes palettáját kínálja, ám a néptáncra nagyobb igény mutatkozik. A keszthelyi szálláshelyek árazása az országos szinthez képest közepesnek tekinthető.

Az idei nyári szezon legnagyobb helyi attrakciója a Keszthelyfest volt. Caramel mellett számos népszerű fellépő, így például a Bagossy Brothers Company is szórakoztatta a közönséget. Természetesen nem csak ezt a három napos rendezvényt, hanem más egyéb, zenei és boros, kulturális programot kínált a város.

A Keszthelyi Tourinform iroda munkatársa szerint az emberek egyre jobban tolerálják az esőt, így a programokat az időjárás sem zavarta. Zámbóné Hajdu Andrea tapasztalatai szerint tovább nőtt a magyar vendégek száma, de feltűnően sokan érkeztek Ausztriából és Hollandiából is. Főleg a kulturális, zenés és táncos programokat keresték az irodában. Így folytatta: "A komolyzenei koncerteket, ilyen jellegű programokat kerestek. Hála istennek, volt mit ajánlanunk. Volt olyan fesztivál, amin kimondottan nagyon sok rendezvény volt. A boros rendezvényeket keresik, de a kastélybeli koncertek, azok mindig kiemelt prioritást élveznek. Ez nagyon nevezetes, nagyon híres erről Keszthely, hogy a kastélyban nagyon-nagyon jó programok vannak."

Zámbóné Hajdu Andrea azt is hozzátette: a Tourinform Irodában a vendégek túlnyomó része szálláshelyet is keresett. Bár egyre jellemzőbb a magán szálláskiadók számának növekedése, ezek a kis panziók nem tudják kompenzálni a nagy szállodák hiánya miatti kiesést - annak ellenére, hogy egyre minőségibb szolgáltatásokat biztosítanak.

Az idén nyáron Keszthelyen szállást igénybe vevők számáról Domonkos Gábor, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke sem tud még beszélni. Ő is úgy látja, hogy a statisztikák a tavalyihoz hasonlók lesznek - akkor 242.421 vendégéjszakát regisztráltak. A szakember hozzátette: az éves statisztikán még javíthat az őszi szezon - ilyenkor főleg a csoportok érkezése jellemző, míg nyáron inkább az egyéni utazók szálltak meg a városban. "Túlnyomórészt a magyarok létszáma volt többségben, de a volt visegrádi országokban élő vendégek létszáma növekedett: a lengyel, a cseh, és a szlovák vendégek. Örömünkre szolgál ugyanúgy, hogy nem pártoltak el a Balatontól, valamit Keszthelytől a német és osztrák turisták" - tette hozzá.

Mindkét turisztikai szakember egyetértett abban, hogy Keszthelyen több szállodára lenne igény. Az egykori Hotel Helikon és a Via megszűnése érezteti a hatását, emiatt stagnál a vendégek száma a városban. Ennek ellensúlyozására viszont az a jellemző, hogy egyre többet költ az ide érkező vendég.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nőnapi rendezvényt tartott a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub.
 
A hagyományok tiszteletére, azok megtartásával igyekeztek divatos tárgyakat alkotni Keszthelyen.
 
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrára hívták a természet szerelmeseit.
 
A Festetics Fűszerkert és Herbáriumban is tartanak ezek felhasználásáról tematikus napokat.
 
Két autó ütközött Keszthely és Alsópáhok között.
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus