+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyenesdiáson rendezték a triál bajnokság zárófordulóját
2019. szeptember 11. szerda 15:49 - Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték a triál bajnokság zárófordulóját
Látványos technikai motorversenyt láthattak azok, akik kilátogattak a hétvégén a gyenesdiási a Faludi síkra. A Magyarország Nyílt Nemzeti Triál Bajnokság harmadik, záró fordulóját ugyanis itt rendezték meg. A versenyre az ország számos pontjából érkeztek motorosok, hogy vasparipáikkal megküzdjenek a fás-sziklás területekkel. A nap végén magyar bajnokot is avattak.

Még gyalog sem lenne egyszerű felmászni ezeken a szinte merőleges területeken, a triálmotorosok viszont könnyedén győzik le az akadályt. A látszat viszont csal, ahhoz, hogy ez sikerüljön, rengeteget gyakorolnak. Csizmazia Barnabás nagyon korán kezdte a triálozást, aminek meg is lett a gyümölcse.

„Nekem ez 5 éves koromban kezdődött. Apukám az régóta terepmotorozott, tőle jött ez a szerelem. Most 16 éves vagyok, úgyhogy már 11 éve csinálom ezt a sportot. Ez volt ugye a hazai harmadik forduló, mind a hármon részt vettem, eddig úgy néz ki, hogy magyar bajnok leszek. Ebben az évben nagyon sok külföldi versenyen is részt vettem, azokon is viszonylag eredményesen szerepeltem.”

Az ország számos pontjáról érkeztek motorosok, hogy rátermettségüket bizonyítsák. A versenyzők három kategóriában indulhattak. A motorosok között olyanok is akadtak, aki nem a triállal kezdték ezt a hobbit, de állításuk szerint gyorsan kedvet lehet hozzá kapni.

„Én előtte kb. 10 évig keményen enduroztam és egy triálbemutató alkalmával nagyon megtetszett ez a finom mozgásos motorkezelés, úgyhogy onnantól kezdve ez lett a nagy szerelem.” - mondta el Csizmazia Botond.

A gyenesdiási megmérettetés a bajnokság harmadik fordulója volt Szeged és Tokod után. A Magyar Motorsport Szövetség célja, hogy népszerűsítse a sportágat a versenyekkel, hiszen még mindig kevesen ismerik a triálmotorokat.

„A triálnak egyfajta ilyen egyensúlyérzékhez kötött feladata van. Talán azt elmondanám, hogy az egyetlen olyan motorsport szakág, ahol nincs sebesség. Tehát nem a sebesség a döntő, inkább így fogalmaznék, hanem az ügyesség, a gáz-fék-kuplungnak a harmóniája. És az, hogy ezt lehetőség szerint szinte állva viszi végbe a versenyző az adott pályákon, nagyon komoly sziklák, lemenések és ebből adódóan az ülés csak zavarná őket.” - ismertette Hermann Henrik.

A magyar bajnokságot végül Csizmazia Barnabás nyerte meg. Ezüstérmes lett Farkas Zoltán, míg a dobogó harmadik fokára Farkas Attila léphetett.          

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó