+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A tánc városa lesz Keszthely
2019. szeptember 11. szerda 19:12 - Keszthely
A tánc városa lesz Keszthely
Csütörtökön kezdődik a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház közös szervezésében a 17. Táncpanoráma. A rendezvény három napon át kínál érdekességeket, színvonalas előadásokat a lakosságnak és az utószezon nyaralóközönségének. Gyermek és felnőtt előadások, tánctanítás, kiállítás is szerepel az idei programban.

A 2002-ben indított Táncpanoráma  az ősz első nagy kulturális program sorozata Keszthelyen. Hazai és külföldi vendégeknek , felnőtteknek  és gyermekeknek  egyaránt kikapcsolódást, élményt jelent az előadásokon való részvétel. A tánc nyelvéhez nem kell tolmács, mindenki érti. A fesztivál évente a táncművészet különböző stílusát vonultatja fel.

"Ahogy megszokhatta már a keszthelyi közönség úgy,csütörtökön kezdődik a Táncpanoráma,gyerek előadásokkal 11 órakor és 2 órakor Mátyás királyról egy nagyszerű táncelőadás. Ezt követi csütörtökön este 6 órától Lakatos János koreográfus és táncpedagógus előadásának ,Tánc és kreativitás címmel egy nagyszerű előadás,ő is már több éve vendégünk és tényleg merem bátran ajánlani mert zseniális előadó. S nagyon jó a téma is."-adott tájékoztatást Csengei Ágota a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Az idei Táncpanoráma két előadásában a történelem ,a hagyományok és a tánckultúra együtt lesz látható a színpadon.

"Pénteken a Duna Művészegyüttestől láthatják a Kalotaszegről készült előadásukat,ami szerintem megint egy nagyon nagy érdeklődésre tarthat számot ez az előadás. Szombaton pedig Budai László vendégei, barátai előadásában pedig a tangóból lesz tangó előadás."-mondta Csengei Ágota.

Csütörtöktől fotókiállítás keretében  láthatja az érdeklődő  Balaton Színház Simándy termében a 60 éves Duna Művészegyüttes  múltját és jelenét . Pénteken 17:30-tól az együttes táncosai a Fő téren  táncházba hívják az érdeklődőket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó