+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 51 tonna lomot gyűjtöttek
2019. szeptember 9. hétfő 17:32 - Keszthely
51 tonna lomot gyűjtöttek
51 tonna lomhulladékot gyűjtöttek össze a hétvégén a HUSZ Kft. dolgozói. Az öt ütemben zajló akció első területe Kis-Keszthely és a kertvárosi rész volt. A következő időpont szeptember 14-e lesz, amikor többek között a Balogh Ferenc, a Gagarin, a Bercsényi és a Vaszary Kolos utcákból szállítják el a feleslegessé vált tárgyakat.

Kora reggeltől kezdve gyűjtötték a házak elé kirakott lomhulladékot a HUSZ Kft. dolgozói. Többek között elhasználódott bútoroktól, székektől, ágyaktól, matracoktól váltak meg a lakosok. A hulladékszállító cég munkatársai egytől egyig elszállították ezeket, valamint a zsákokba pakolt felesleges kellékeket is. A kijelölt utcákban összesen 4 autóval gyűjtötték a lomot, két nap alatt összesen 51 tonnányit. A HUSZ Kft. összesítése alapján az első ütemben minden rendben zajlott, azonban idén is kikerültek olyan hulladékok, melyeket az előzetes felhívás alapján tilos volt kihelyezni.

„Nem lomhulladék a használt háztartási gép, a hűtőszekrény, a televízió. ezeket kérjük, hogy a lakosság legyen kedves kihozni a KETÉH telepre, díjmentesen tudjuk ott ezeket fogadni. Ezen kívül azt kérjük még, hogy a lomtalanításra meghirdetett napokat ne jóval megelőzően, hanem legkorábban az azt megelőző napon helyezzék ki a lakók, hogy ne adjunk lehetőséget az előkezelő csapatoknak arra, hogy széttúrják, borzasztó rendetlenséget tudnak okozni.” - mondta el Kőrös László.

Az ügyvezető hozzátette, a lomtalanítás során különböző autókkal szállítják el a hulladékot. A kisebbekbe az apróbb lomok kerülnek, míg a nagyokba a méretesebb tárgyak. A cég munkatársai felhívják arra is a figyelmet, hogy lehetőleg a különböző méretű tárgyakat ne egy kupacba rakják ki a lakosok.

„A lomtalanítás során a lakosság gumiabroncsokat, személyautó gumiabroncsokat kihelyezhet. Ezzel kapcsolatban az a kérésünk, hogyha egyéb más hulladék is kerül kihelyezésre egy kupacba, akkor a gumiabroncsok ne a kupac alá kerüljenek, hanem mellé, mert azt egy külön autó szedi, egy konténeres gépjármű. Körbefutja az egész területet és azt keresi, hogy hol talál autógumit, ne dugjuk el az autógumit ez a kérésem.” - tette hozzá az ügyvezető.

A lomtalanítás a héten folytatódik. Szeptember 14-én a Balogh Ferenc, a Bercsényi és a Vaszary Kolos utcák körzetében gyűjtik a hulladékot. A társasházaknál külön konténereket is kihelyeznek majd. Ezt követően szeptember 21-én, október 5-én és 19-én is elszállítják a kirakott lomokat. Az érintett utcákról előre is tájékozódhatnak a lakosok a cég közösségi oldalán.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus