+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Első alkalommal adták át a Zalakarosi Fürdőért díjakat
2019. szeptember 6. péntek 17:11 - Zalakaros
Első alkalommal adták át a Zalakarosi Fürdőért díjakat
Első alkalommal adták át a Zalakarosi Fürdőért díjakat a létesítmény 54. születésnapja alkalmából. A kitüntetést azok kaphatják meg, akik kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak a fürdő fejlődéséhez. Az ünnepségen szó esett az eddig elért eredményekről és a jövőben megvalósuló fejlesztésekről is.

Zalakaroson 1962-ben fedezték fel az egyedi összetételű termálvizet, amelyre építve 1965-ben nyitotta meg kapuit a fürdő. 1975-ben készült el a fedett fürdő, ettől kezdve az év minden napján fogadták a vendégeket. A Zalakarosi Fürdő idén ünnepli fennállásának 54. évfordulóját.

A születésnapon első alkalommal adták át a Zalakarosi Fürdőért díjakat. Az elismerést azok kaphatták meg, akik kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a fürdő fejlődéséhez. Hegyi Lászlónak posztumusz ítélték oda a kitüntetést, aki hosszú pályája során hozzájárult az uszodatechnika jelentős fejlődéséhez. A díjat özvegye és lánya vette át.

„Nagyon szépen köszönjük a vezérigazgató úrnak, hogy édesapámról megemlékezett. Ő hosszú évtizedekig dolgozott itt a fürdőn, és mindig szívesen jött ide az aktív éveiben is és amikor már nyugdíjba vonult, akkor is. Még egyszer köszönjük szépen.” - mondta Hegyi Hajnalka, Hegyi László lánya.

Zalakarosi Fürdőért díjat vehetett át Krampek Mihály is. Műszaki igazgatóhelyettesként, majd később vezérigazgatóként jelentős szerepe volt a fejlesztési projektek megvalósításában. Ennek köszönhetően a létesítmény az ország és Európa egyik legjobb fürdőjévé vált.

„Számomra óriási meglepetés volt, mert én hetente megfordulok itt a régi munkahelyemen, és vezérigazgató úr csak azt mondta, hogy lesz egy ilyen kis ünnepség – ugye 54 éves a fürdő – és megtisztelném, ha megjelennék. Abszolút nem vártam, én úgy gondoltam, hogy amikor nyugdíjba mentem és abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy Zalakaros város díszpolgára lehettem, azzal a kitüntetések befejeződtek, de úgy látszik vannak még meglepetések az életemben és nagyon szépen köszönöm.” - emelte ki a díjazott.

Az ünnepségen okleveleket adtak át mindazoknak a kollégáknak, akik részt vettek a gyógycentrum felújításában. A közel 1000 négyzetméteres területet 9 hónap alatt rekonstruálták, és a beruházással elindult a EuropeSpa Med 5 csillagos tanúsítvány megszerzésének folyamata is. A jövőben még számos fejlesztés valósul meg a Zalakarosi Fürdőben.

„Pár hete adtuk át a megújult gyógycentrumot és gyógykertet, ahol egy sós vizű medencét is létesítettünk, ami egyedi, a magyarországi fürdőkben csak nálunk van. Két-három hét múlva átadjuk az új szállodánkat, a Fürdő Hotelt, ami egy 3 csillagos minősítésű, és a felújítást követően szeptember végén meg fogja nyitni kapuit. Még ebben az évben tervezzük egy új, exkluzív szaunavilág átadását is.” - tájékoztatott a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója, Cziráki László.

A fürdőben akciót is hirdettek a születésnap alkalmából. Ennek értelmében a hétvégén a zalakarosi lakosok jelképes összegért, 5 forintért válthatnak belépőt.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár