+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A turizmust is élénkíti a kutyás fürdetőhely
2019. szeptember 5. csütörtök 16:13 - Keszthely
A turizmust is élénkíti a kutyás fürdetőhely
Mintegy 60 kutya és gazdi vett részt a Kutyabarát.hu által szervezett sétán szerdán délután. A Fő tértől a kastélyparkig tartó programon az érdeklődők számos információt tudhattak meg a megvalósítandó Keszthelyi Kutyás Park és Fürdetőhelyről. Elhangzott, a tervezetben számos más elem is helyet kapott.

A Fő térről indultak útnak a kutyások. A Kutyabarát.hu tulajdonosai közös sétára invitálták a gazdikat és a négylábúakat, ahol számos információt megosztottak a kutyás élményparkhoz kapcsolódóan. A programon fajtatiszta és keverék ebek is részt vettek, ami azonban közös volt bennük, hogy mindannyian családtagnak számítanak. Éppen ezért gazdáik számára fontos, hogy a strandolás élményét is megoszthassák velük.

„Azért veszünk részt ezen a sétán, mert szerencsére én úgy vettem észre, hogy a mai embereknek már más a kutyatartás, mint régen volt, a kutya ma már családtag szerencsére hazánkban is. ha már van egy természetes tavunk, van egy természetes vizünk, őket miért ne engednénk be? A kutya nem szemetel, a kutya nem piszkít a vízbe, én nem gondolom, hogy bármi akadálya lehetne annak, hogy ők fürödhetnének.” - mondta az egyik gazdi, Shmiliár Eszter.

A sétán elhangzott, Keszthely önkormányzata nyár elején döntött arról, hogy a Kutyabarát.hu megvalósíthatja és üzemeltetheti a fürdetőhelyet. Mindennek komoly jogszabályi előírásai vannak, így olyan helyszínt kellett találni, amely megfelel a törvényi szabályozásoknak, Mindemellett a Kutyabarát.hu pályázata számos más elemet is tartalmaz.

„Egyértelműen a kutyabarát turizmust is fejlesztjük ezzel, hiszen nem csak a főszezonra, hanem az elő- és utószezonra is tervezünk. Tehát a helyi vállalkozásoknak egy olyan plusz bevételt tudunk ezzel a parkkal szolgáltatni, amit eddig nem tudtak megteremteni. Ezen kívül tematikus rendezvényeket szervezünk, legyen az jótékonysági vagy szórakozási lehetőséggel bíró rendezvény. Támogatjuk a felelős kutyatartást itt Keszthelyen, többek között – ahogy a vállalásaink között is szerepel – a helyi iskoláknak edukációs előadásokat tartunk felelős kutyatartás illetve állatvédelem témakörében, és a helyi állatvédő, állatmenhelyeket is támogatjuk.” - tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapító tulajdonosa.

A kutyás séta végállomása a Festetics-kastély parkjában volt, amely egyike a város kutyabarát helyszíneinek. A résztvevők beszélgettek egymással, megosztották a tapasztalataikat. A kastélyparkban közös fénykép is készült ebekről és gazdáikról. A kutyás élménypark várhatóan 2020 májusában nyitja meg kapuit, a területet kutyások és nem kutyások egyaránt használhatják majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó